Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandvikendom dröjer till hösten

Den unga Sandvikenkvinnan vägrade möta Anders Eklund i rättssalen. När hon vittnade om Eklunds våldtäkt fick han lämna salen.
– Hon har sagt att hon kommer att ha mycket svårt att vittna om han är närvarande, förklarade domaren Lars Eklycke.

Målet om Anders Eklunds våldtäkt mot en ung Sandvikenkvinna 2006 inleddes på onsdagen men kommer inte att kunna slutföras förrän i höst. Skälet är att rätten inte hann med ett vittnesmål, när rättegången avslutades en dag tidigare än beräknat. Det ska ske i september innan dom avkunnas.

Eklund erkänner att han gjort sig skyldig till försök till våldtäkt. Men åklagarens skärpning av brottsrubriceringen till våldtäkt godkänner han inte.

Var mycket berusad

Det var efter en fest som kvinnan och hennes kompisar bestämde sig för att gå på krogen. Kvinnan var mycket berusad och bestämde sig troligen för att gå hem igen i stället.

På vägen träffade hon på Eklund som försökte tvinga henne till sexuella handlingar. En granne såg vad som hände och tog bilder på Eklund efteråt.

Kunde inte identifiera

Gävlepolisen gick bland annat runt på Sandvikens krogar och visade upp bilden, men ingen kunde identifiera Eklund.

Sedan Eklund gripits för morden på Engla och Pernilla, återupptogs förundersökningen. Nu gick det att se att det var Eklund som fanns på bilderna från Sandviken.