Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandvikenförfattarens osynliga roman blev succé

Omkring 50 000 nedladdningar har gjorts av Sandvikenfödda författaren Daniel Åbergs nya roman ”Virus”sedan den släpptes i juli. Det klassas som succé av förlaget Storytel.

"Virus" är en av de ”böcker” som gått bäst vid lanseringen av ett helt nytt koncept där författare fått i uppdrag att skriva direkt för ljud. Romanerna skulle inte tryckas. Inte gå att ställa i bokhyllan. De existerar endast digitalt. Dock även för läsning i e-boksformat.

Idén är inspirerad av framgången för Netflix och andra streamingtjänster. Istället för tv-serier släpps inlästa originalberättelser som går att abonnera på, avsnitt för avsnitt, som följetonger.

”Virus” av Daniel Åberg beskrivs som en actionfylld dystopi om hur en livsfarlig smitta drabbar Stockholm.

Själv har författaren flytt långt från både huvudstaden och uppväxtorten Kungsgården. Han bor i dag i Vittangi, sju mil öster om Kiruna. Och skriver på en uppföljare, eller nästa säsong som det kanske heter i sammanhanget.

Ett problem som han funderar över i sin blogg är hur de exklusivt digitala böckerna ska kunna få förstadagsrecensioner; ”lite grämer det mig att det inte ens varit möjligt”, skriver Åberg.

Daniel Åberg kommeratt medverka på höstens bokmässa i Göteborg för att prata om experimentet ”Virus”. Han har tidigare gett ut romanerna ”Dannyboy & kärleken” och ”Vi har redan sagt hej då” i fysisk form.

LÄS MER: "Boken som inte går att ställa i bokhyllan".