Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandvikenpolitiker dömd för misshandel och hot

En Sandvikenpolitiker har av tingsrätten dömts för misshandel och olaga hot. I avvaktan på besked om hovrätten tar upp fallet är mannen överens med sitt parti om att ta time out från sina uppdrag.

Politikern, som bland annat ägnar sig åt sociala frågor inom ramen för sitt uppdrag, är dömd för att ha misshandlat en kvinna genom att sparka henne i underlivet och för att dessutom ha hotat att döda

Tingsrättens dom innebär att mannen ska utföra 100 timmars samhällstjänst och betala skadestånd till den misshandlade kvinnan.

Det var i samband med att politikern skulle hämta sina barn hos en kvinnlig bekant till familjen som han tappade besinningen och började slå mot kvinnan. När hon ramlade omkull gav politikern henne, enligt domen, flera hårda sparkar mot underlivet. Politikern hotade dessutom att döda kvinnan och kallade henne för hora.

Mannen har i dagsläget inga planer på att permanent lämna sina uppdrag.

– Nej, hans inställning är att han blivit oskyldigt dömd och att det kommer att visa sig, säger partiets länsombudsman.

I avvaktan på att hovrätten tar ställning till politikerns överklagan har han dock kommit överens med ombudsmannen om att ta time out från uppdragen.

– Det innebär att han tills vidare varken deltar i kommunala eller partiinterna möten.

Politikerns partikamrater i Sandviken har beslutat sig för att avstå från kommentarer om hur de ser på den dömde mannens beteende och hans framtid inom kommunpolitiken.

– Vi har valt att för tydlighetens skull tala med en röst genom att i det här skedet låta ombudsmannen stå för alla kommentarer, säger partiets ledande företrädare.