Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sanna prisas för sitt viktiga arbete

Föreningen Storasyster finns till för människor som blivit utsatta för sexuella övergrepp. I dag utsågs grundaren Sanna Bergendahl, 31 från Gävle till årets Change Leader.

Annons

Hon var en av nästan 720 sökande, och sen en av fem vinnare. Sanna Bergendahl från Gävle har i dag blivit utsedd till en av årets Change Leaders. Det är den ideella stiftelsen Reach for Change, grundad av Kinnevik som delar ut utmärkelsen. Stiftelsen vill hitta och stötta människor som har bra idéer för att förbättra livet för barn.

Det blir nog många såna här frågor för dig i dag, men hur känns det?

- Det känns overkligt, fantastiskt. Jag är så lycklig och glad.

Vad innebär detta för Föreningen Storasyster?

- Det är det bästa som kan hända oss, att de väljer att satsa på min idé och projekt. Nu får jag verktygen och redskapen att utvecklas som ledare och utveckla föreningen.

Priset innebär att vinnaren får lönefinansiering i upp till tre år för att fortsätta utveckla sitt arbete och idé. De får också stöd och hjälp i processen.

Föreningen Storasyster startades av Sanna i april 2012. Föreningen finns till för att ge stöd och råd till den som blivit utsatt för våldtäkt och/eller sexuella övergrepp.

Även Moussa N'Diaye från Gävle var en av de sexton finalisterna för att vinna. Hans idé handlar om att förändra miljön för de elever som har svårt att nå kunskapsmål. Moussa har tidigare bland annat vunnit Aftonbladets pris Årets Svenska Hjälte 2009 för sitt arbete med ungdomar.