Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa en slant på kärlekspar

Annons

Nu känns det som att tiden är i oordning igen. Eller som att verkligheten har kantrat en aning och gör att allting känns nästan normalt men bara nästan.
Som att sommaren verkar vara slut fastän det precis är skolavslutningar och de avgångsfirande ungdomarnas ben var blåfrusna i Furuviksparken häromkvällen och de tvärsköna rapparna från Rotskärsskolan, Lil T och 4-Real stod och frös så att de hoppade innan de klev upp på scenen och körde sin egenhändigt skrivna låt (det var talangjakt). Vagnar med studentfirare och avgående nior välter, en pojke får en blixt genom ryggen och skolavslutningen firas på sjukhus i stället för i en park.

Och Carola och Ola Svensson är inte förlovade men skulle man spela på att de skulle bli det under sommaren är oddsen bra – de ger åtta gånger pengarna. Sannolikheten att de två förlovar sig är lika hög som att prins Carl Philip och hans tjej gör det, läser jag i en artikel från nyhetsbyrån TT Spektra.
Man kan satsa pengar på alla möjliga par, alla kungabarnen till exempel och Elin Lanto och Brolle också.
Men det mest sensationella är alltså Carola och Ola. Visste ni inte att de var ihop?
Det gör de inte själva heller, vad det verkar.
Ola tar det hela med ro (han framstår som en normal ung man, i denna aningens galna värld) och säger att han har ett förhållande med kronprinsessan också, fast det vet inte Ockelbo-Daniel om ännu.

Och så kommer ett mejl från tidningen VeckoRevyns chefredaktör Louise Bratt med rubriken ”Jag behöver din hjälp!” (hon brukar inte mejla till mig, ska sägas). Det hon vill ha hjälp med handlar om kampanjen ”Nu får det vara nog!” som VeckoRevyn har dragit igång.
De gjorde en undersökning bland sina läsare, om kvinnor och sexuellt våld och om hur de tjejer som anmäler våldtäkter och övergrepp till polisen blir behandlade. Undersökningen visade att många inte anmäler, ”jag får skylla mig själv”, och att i de fall en våldtäkt faktiskt hamnar i domstol så handlar det fortfarande mycket om offrets sexualvanor och om hur mycket de hade druckit och hur lång kjol hon hade på sig.
Så nu har tidningen startat en namninsamling på nätet. Det är det Louise Bratt vill ha hjälp med att sprida (varsågod).
Och det som känns märkligt är naturligtvis inte att namninsamlingen görs, eller att den behövs (sorgligt nog visste vi ju att det är så här). Utan det som gör att man reagerar är att VeckoRevyn plötsligt i handling visar det som de i alla år påstått sig göra men gjort tvärtom. Nu står de verkligen på tjejers sida, på riktigt.

Det kan vara så att världen känns lite i oordning i min skalle bara för att jag ska alldeles precis dra iväg på en lång semester och så länge har jag inte varit ledig sen jag slutade åttan tror jag (och bodde i en låda på landsvägen och gick barfota till skolan i tre mil i snöstorm och så vidare och så vidare, allting var förfärligt men jag var ett sånt duktigt litet barn) och eftersom jag läste i Femina om att man skulle varva ner innan man går på semestern så har jag försökt göra det och det innebär att jag glömmer bort en massa grejer mest och i förvirringen dessutom kommer på att jag ska jobba lite trots ledigheten (måste ju se ”Sex and the city”-filmen på tisdag fattas bara annat).
Men Christine är det bättre ordning på. Hon finns i den här spalten, på nöjesredaktionen, och adress christine.oden@arbetarbladet.se nästan hela sommaren.
Må fint nu. Trots världens små konstigheter.

Mer läsning

Annons