Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa på akutmottagningen i Tierp

Norduppland behöver en akutmottagning där vi får så god och kompetent vård som går att förväntas, skriver Ann-Cathrin Larsson (FP).

Annons

Det är inte helt enkelt att vara nordupplänning när det far runt olika budskap om sjukresor, ambulans och remisser till sjukhuset. Allra helst vi som bor i Älvkarleby kommun känner ibland att vi hänger lite i luften. Det måste ändå sägas att en hel del är under utredning.

Jag lyfte redan i augusti frågan om sjukresorna och den frågan är under utredning. Ambulansfrågan tar jag upp så ofta jag kan, både till politiker och tjänstemän och där är också en översyn på gång efter att avtalet med Gävleborg nu är uppsagt. Det är nu dags att göra en ordentlig satsning på akutmottagningen på Tierps sjukhus. Norduppland behöver en akutmottagning dit vi kan vända oss och veta att vi får så god och kompetent vård som går att förväntas på en akutmottagning som inte ligger på ett länssjukhus. När kompetensen ökas på Tierps akutmottagning minskas också trycket på akuten på Akademiska. I dag får ett alltför stort antal patienter som vänder sig till akuten i Tierp ändå åka vidare till Uppsala. Med en satsning på Tierps akutmottagning kan vi se en rad förbättringar på många områden. Trycket på Akademiska minskar då vi i Norduppland får ett gott alternativ att vända oss till.

Vi som bor i Älvkarleby kommun kan tryggt vända oss till Tierp i stället för Gävle och undgår därmed eventuellt krångel med sjukresor samtidigt som vi utnyttjar våra egna skattepengar bättre.

Ann-Cathrin Larsson (FP)
ersättare landstinget i Uppsala

 

Mer läsning

Annons