Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Scarygirl

/

Annons

Plattformsspelet Scarygirl bygger på en prisbelönt tecknad serie med samma namn och är en klart originell kickstart på spelåret.

Det handlar i och för sig om något så vanligt som ett plattformsspel i 2D, men här har man tagit ut svängarna rejält både vad gäller story och grafiskt utseende.

Den tecknade HD-grafiken ser ut att vara tagen ur barnboken som Gud glömde och karaktärsgalleriet består bland annat av en bisarr (och filosofisk) bläckfisk som adopterat den lika märkliga huvudpersonen – som är en föräldralös flicka i piratkläder och med en synnerligen användbar mix mellan krok och bläckfisktentakel.

Spelandet i sig är traditionellt plattformshoppande, med starka inslag av fightingspel. Scarygirls tentakelarm kan användas till allt från vapen till lågtflygande helikopterblad.

Som plattformsspel fungerar det helt okej och kanske lite över medel, men det är den grafiska utformningen och de skruvade karaktärerna som gör att jag fastnar för den här trevliga bagatellen. Inget storverk, men originellt och lite mysigt rysligt.

Jens Höglin

Mer läsning

Annons