Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Schörling vill ha trafikstopp igen

Tekniska nämnden får en miljöpartistisk ordförande. Då kan frågan om trafikavstängning i centrum bli aktuell igen.
– Vi får ta upp det och utreda det ordentligt, säger Inger Schörling (MP) som tar över klubban efter nyår.

Som Arbetarbladet berättade i går är det nu klart vilka politiker som blir nya ordföranden i kommunens politiska nämnder från och med årsskiftet.

Inger Schörling blir den första miljöpartist någonsin som leder en politisk nämnd i Gävle när hon tar över ordförandeklubban i tekniska nämnden.

– Vi ska fortsätta att hantera alla frågor om gator, torg och parker som vi alltid gör. Men det är klart att jag vill sätta min prägel på de frågor vi tar upp, säger hon.

Bättre cykelstråk

Hon tycker att det ska bli lätt för Gävleborna att göra miljövänliga val som att åka kollektivt eller cykla. Cykelstråket på Kyrkogatan vill hon gärna förbättra och trafikavstängning i centrum för att underlätta för bussarna står också på önskelistan.

– Vi vet att det är proppar och stopp på Kungsgatan och Rådmansgatan. Vi måste ta upp frågan om att stänga av gatorna och utreda den ordentligt, säger Inger Schörling.

Förra gången man provade en avstängning var det många bilister som struntade blankt i den?

– Har man gjort en trafikomläggning får man titta så att den efterföljs. Vi måste få det att fungera jättebra för kollektivtrafiken.

Hon passar samtidigt på att påpeka att hela nämnden är enig om att man vill prioritera busstrafiken.

Detsamma gällde frågan, som ligger Miljöpartiet varmt om hjärtat, att inte bygga nytt på parkmarken vid Stora Vall. I den sistnämnda frågan lyssnade dock inte resten av kommunen på tekniska nämndens synpunkter.

– Jag vill jobba vidare med den anda av samarbete mellan partierna som vi har i nämnden i dag. Man kommer längre med det än med konfrontation, säger Inger Schörling.