Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Schweiziskt par räds inte myggen

Ett schweiziskt par har tagit över Färnebofjärdens camping som varit till salu i många år.

– Vi är inte rädda för myggen, säger Daniel Walder.

Daniel och Pascale Walder åkte för något år sedan från Schweiz till Sverige på en liten rundresa. De blev förälskade i landet och började kolla runt på nätet efter hus till salu. Då upptäckte de campingen som varit till salu i många år –och slog till.

Färnebofjärdens camping erbjuder stugor att hyra och ett 70-tal campingplatser. De erbjuder även massage, bastu och badtunna för sina besökare.

Nu har de drivit campingen under ett par veckor och börjar känna sig hemma.

– Det är så vackert här. Tanken är att vi ska försörja oss på campingen. Och bo kvar året runt. Eftersom jag är lärare funderar jag på att erbjuda lite undervisning för schweiziska elever som behöver extra hjälp, säger han.

De har inte bestämt om de ska anställa någon personal än. Det beror på hur välbesökt campingen blir i sommar.

Säsongen pågår nu fram till slutet av september beroende på vädret. Och myggen skrämmer inte Daniel och Pascale Walder.

– Nej, det visste vi om när vi köpte campingen. Jag tror inte det kommer bli några svårigheter, och blir det ett problem så ordnar vi det, säger Daniel Walder, som redan talar bra svenska.