Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD är Alliansens trogna stödparti

Allt oftare möter vi personer som säger att nu får det vara nog.

Det kan variera mycket mellan anledningarna till det allt kraftigare missnöjet, men alla har det gemensam att de tycker att alliansregeringen under ledning av Fredrik Reinfeldt (M) har gått för långt.

Ibland handlar det om den orättfärdiga ”straffskatten” för pensionärer. Andra gånger om den katastrofalt negativa utvecklingen i skolan. De långa köerna till sjukvården är ytterligare en anledning till oro och irritation hos många. Ungdomsarbetslösheten är en ständig källa till frustration för framför alla unga som upplever att samhället inte räknar med dem. För att inte tala om den indignation som många ger utlopp för när de hör talas om de stora övervinster som vissa privata vårdföretag eller privatskolor för ut ur vårt land och undanhåller från beskattning i Sverige. Ja listan kan göras mycket längre, men det behövs nog inte, du har säkert själv hört liknande reaktioner från dina grannar, vänner eller arbetskamrater. Det måste bli en förändring, det här kan inte få fortsätta är den samfällda reaktionen som vi ofta hör.

 

14 september har du din stora chans att rätta till detta. Då är det du och alla andra som röstar som avgör hur vår gemensamma framtid skall se ut. Är det fortsatta skattesänkningar för dem som redan har det gott ställt och ytterligare utförsäljning av gemensam egendom och privatiseringar som är lösningen. Eller behöver vi satsa mer på skolan och sjukvården? Behöver vi få ett rättvist skattesystem där inte pensionären betalar mer än den som fortfarande arbetar? Behöver vi ta krafttag för att få alla våra unga i arbete? Ska våra skattepengar gå till det de är avsedda för eller är det ok med alla dessa vinstuttag?

För oss är valet självklart, det är en röst på Socialdemokraterna och Stefan Löfven som är lösningen. Men vi har förstått att det inte är helt ovanligt att all oro, frustration och ilska över utvecklingen i vårt samhälle har fått allt fler att överväga att rösta på Sverigedemokraterna. Då vill vi höja ett varningens finger och påpeka att det är tack vara just Sverigedemokraterna som Reinfeldt och alliansregeringen kunnat genomföra sin politik. Alliansen har ingen majoritet i riksdagen. De har hela tiden litat till stöd från SD, och de har hela tiden fått detta stöd. För trots att SD försöker ge en helt annan bild så röstar de i 9 fall av 10 med Reinfeldt och alliansregeringen. Detta är så självklart att det sällan eller aldrig noteras av media. SD är och förblir ett renodlat högerparti, och det är självklart att de röstar med Alliansen.

 

Tycker du att det är bra som det är spelar det ingen större roll om du röstar på Moderaterna och Fredrik Reinfeldt eller hans stödparti Sverigedemokraterna och Jimmy Åkesson.

En röst på SD är en röst på Reinfeldt som statsminister.

Men vill du ha en förändring av samhällsutvecklingen så ska du rösta på Socialdemokraterna och Stefan Löfven 14 september!

 

 

Börje Wennberg (S)

Landstingsråd i opposition

Tierp                            

Agneta Gille (S)

riksdagsledamot

Uppsala

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel