Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD: I vårt samhälle ska demokrati och jämställdhet råda

Replik till ”Anonym insändarskribent” : Mördarna inspirerades av SD – inte av Vänsterpartiet

Insändarskribenten och övriga kan vara trygga i att Sverigedemokraterna kommer fortsätta kämpa mot alla rörelser och idéer som vilar på antidemokratisk och våldsbejakande grund. I vårt samhälle ska demokrati och jämställdhet råda!

Sverigedemokraterna har under många år observerat och varnat för odemokratiska krafters frammarsch i vårt samhälle. De utgör ett allvarligt hot mot vår demokrati, frihet och säkerhet. Vi ser mycket allvarligt på denna eskalerande utveckling av våldsbejakande extremism. För SD råder en nolltolerans mot odemokratiska grupper som uttalat står för metoder som innefattar våld, vandalism eller annan form av skada mot enskilda eller mot vårt samhälle.

Redan 2015 (gd.se, 150923) presenterade vår distriktsordförande i Gävleborg, Roger Hedlund (SD), förslag om att låta Region Gävleborg verka samordnande för kommunerna och myndigheterna såsom polisen, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Därutöver har vi länge efterfrågat fler vuxna i skolan som kan fånga upp barn och ungdomar som riskerar att radikaliseras. Det är av stor vikt att tidigt fånga upp de ungdomar som riskerar att rekryteras till grupper vars syfte är att sätta vår demokrati ur spel.

I motsats till SD verkar insändarskribenten inte vara så angelägen om att lyfta problematiken kring våldsbejakande extremism. Tydligt blir att vederbörande har en egen politisk agenda som syftar till att bedriva falsk propaganda gentemot SD. Att sammankoppla instabila våldsbejakande extremisters ageranden med ett demokratiskt folkvalt parti är enkom beklagligt. Kanske saknar våra politiska motståndare andra sätt att angripa Sverigedemokraterna. Men en lögn blir inte sann bara för att man upprepar den tillräckligt många gånger.

Richard Carlsson (SD), kommunalråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare