Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD ställer inte upp i kyrkovalet

Sverigedemokraterna ställer inte upp i årets kyrkoval i Tierps kommun.

– Det har varit svårt att få kandidater, säger Joakim Larsson (SD).

Söndagen 15 september går svenskarna till kyrkoval.

Men Sverigedemokraterna ställer inte upp i valet i Tierps kommun. Ingen i partiet har valt att kandidera till kyrkofullmäktige i någon av kommunens fem församlingar.

– Jag är själv inte med i kyrkan och ställer därför inte upp. Det har varit svårt att få kandidater, det är synd att det inte blir någonting, säger Joakim Larsson (SD), ordförande i Tierp.

I kommunalpolitiken är Tierp ett av SD:s fästen och partiet har tidigare betonat kyrkovalets betydelse för framgångar i följande allmänna val.

"Vi behövs i Svenska kyrkan eftersom vi i dag är den enda kraft inom kyrkan som vill återskapa den traditionella kyrkan och står fast vid de klassiska värdena. Vi anser att kyrkans lära ska vila på Bibeln och att kyrkan ska försvara kärnfamiljens, moralens och etikens ställning i vårt land", skrev partisekreteraren Björn Söder i SD-Kuriren inför kyrkovalet 2005.

I senaste kyrkovalet 2009 blev valdeltagandet i landet 11,8 procent.