Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD: Valet är nu närmast en folkomröstning om Svensk välfärd

Socialdemokraterna har sedan länge slutat vara det ansvarsfulla och trygga statsbärande parti som de en gång var fram till mitten 1900 talet och där folkhemmet en gång existerade. I Socialdemokraternas budget kan man läsa att de tar av både budgetreserv, vinster ur bolag och överskottsmålet för att finansiera sin och regeringens migrationspolitik. Alliansen klarar inte av att prioritera utan skär ner på alla områden för att finansiera migrationskostnaderna och genomför därför stora nedskärningar generellt i välfärden.

 

Sverigedemokraterna lyfter fram behovet av att ha framförhållning inom politiken där en självklarhet är att hjälpa flyktingar på plats, att säkerställa en human situation för alla de 65 miljoner flyktingar i världen istället för att hjälpa några få i Sverige som istället slår sönder hela bostadsmarknaden, välfärdssystemet och sammanhållningen i landet. I Sverigedemokraternas budget har vi kraftigt skurit ner på de migrationspolitiska kostnaderna!

 

Länge har den gamla och destruktiva migrationspolitiken fått råda i Sverige och Gävle.

Länge har den gamla och destruktiva migrationspolitiken fått råda i Sverige och Gävle. Under det senaste året har Sverigedemokraterna påverkat politiken i en mer positiv riktning på det migrationspolitiska området där vi i alla fall hört Socialdemokraterna och Moderaterna prata om en stramare migrationspolitik som dock ännu inte syns i de politiska besluten. I Gävle har nu äntligen verkligheten nått fram till Alliansen och Socialdemokraterna, eller om det är opinionsvinden som förmått dem att tvingas förändra sin migrationspolitik. Kraftiga nedskärningar föreslås nu för kostnaderna kring de ensamkommande vilket visar att man nu börjat anpassa sin politik efter Sverigedemokraterna, ett steg i rätt riktning men mycket återstår.  Här återstår mycket och i Sverigedemokraternas budget spar vi mer på alla migrationspolitiska områden och sätter välfärden först!

 

Valet är nu närmast att likna vid en folkomröstning om Svensk välfärd där Sverigedemokraternas migrationspolitik ställs mot regeringens och Alliansens oansvarsfulla politik på ett för Sverige avgörande område.

 

Vi har lyckats driva båda blocken mot stramare kostnader för migrationspolitiken även om mycket återstår. De båda blockens budgetpolitik är så pass likvärdig att ett ställningstagande för något av blocken saknar betydelse! Därför kommer Sverigedemokraterna att rösta på sin egen budget som vi alltid gjort och i andra hand lägga ner våra röster när Socialdemokraternas budget ställs mot Alliansen i ett senare skede.

 

 

Richard Carlsson (SD)

kommunalråd i opposition

 

Roger Hedlund (SD)

riksdagsledamot

 

Mattias Eriksson (SD) toppkandidat Gävle kommun

LÄS fler debattartiklar här:

Replik om arbetsmarknad (S): "Svara på frågorna, Lars Beckman!"

Pärssinen och Lindberg (S): Den S-ledda regeringens jobbpolitik fungerar

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel