Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD vill lägga ner hemmet för ensamkommande flyktingbarn

/
  • Självsäkra. 15 procent av rösterna i Hofors kommer Sverigedemokraterna att ta. Det råder ingen tvekan hos Sverigedemokraterna Roger Hedlund och Stefan Lindström om vad som kommer att hända i valet i Hofors.

Valmanifestet är en repris.

Sverigedemokraterna i Hofors går till val på samma frågor som grannkommunen Sandviken.

Med ett undantag: Hemmet för ensamkommande flyktingbarn i Torsåker ska läggas ner.

Annons

De profilerar sig som Sverigedemokraterna i Hofors. Men vad partiet vill kämpa för om de vinner valet är detsamma som i resten av länet. När partiet under fredagen presenterade sitt valmanifest för Hoforsborna var det samma som presenterades för Sandvikenborna under torsdagen.

Är partiet idéfattigt eftersom ni presenterar exakt samma frågor i Hofors som i Sandviken?

– Sverigedemokraterna har en ideologi och ett valprogram. Från kommun till kommun skiljer det sig inte så mycket, vi har våra stöttefrågor vi vill kämpa för och det ser ungefär lika ut här som någon annanstans, säger Roger Hedlund, länsordförande för SD.

Finns det inte risk att väljarna här i Hofors tycker att ni inte bryr er speciellt mycket om deras kommun?

– I varje kommun kommer vi att lägga extra mycket kraft på vissa frågor. Här i Hofors blir det skolan vi vill lägga ner extra energi på, säger Stefan Lindström, listetta till fullmäktige i Hofors.

Ny i politiken

Stefan Lindström har aldrig tidigare sysslat med politik men har redan en klar ståndpunkt med vad han vill som politiker i Hofors. Utöver det brinnande intresset för skolfrågor är det frågorna som rör invandrare och mångkultur som han kommer att debattera som fullmäktigekandidat.

– Mycket handlar numera om att vi ska rätta oss efter dem, och inte tvärtom. De som kommer hit kräver allt mer och det handlar inte om att ta seden dit man kommer längre. Så ska mångkultur inte vara, säger han.

Inte heller hemmet för ensamkommande flyktingbarn i Torsåker ser han som något som bör bevaras.

– Nej det ska läggas ner. De resurserna man lägger där behövs på andra platser. Det är fortfarande min plånbok som betalar oavsett hur man vill vrida och vända på det, säger han.

Tror på 15 procent

I de mer övergripande frågorna fick Stefan Lindström luta sig mot länsordförande Roger Hedlund för att kunna svara på. Hur stor chans partiet har att komma in i fullmäktige var inte Roger Hedlund blyg över att svara på.

– Vi kommer att ta 15 procent av rösterna. Vi kommer helt klart att komma in, säger han.

Mer läsning

Annons