Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sega Mega Drive Collection

/

Annons

Segas Dreamcast hade alla möjligheter att bli en succémaskin. Den bjöd på 128-bitars grafik, innan Playstation 2, kunde erbjuda onlinespel och hade ett imponerande spelgalleri, fyllt av banbrytande speltitlar.

Trots det så somnade den in alldeles för tidigt.

Men Dreamcast står fortfarande högt i kurs bland hardcorefansen. Det är bara att ta en titt på E-bay så kan du hitta en mängd auktioner på både spel och hårdvara.

Och nu gläntar man på dörren till Dreamcastens kulörta spelbibliotek med ”Dreamcast Collection”.

Första utgåvan känns tyvärr lite som en besvikelse, sett till valet av spel.

”Crazy Taxi” är naturligtvis lika hysteriskt härligt som det var då det begav sig. Jag kan inte låta bli att dra på smilbanden då speakern ropar ”let’s make some crazy money” då jakten på stressade taxikunder drar igång.

Även ”Space Channel 5 Part 2” känns som en rolig nostalgitripp. Det handlar om ett überjapanskt dansspel ur den första generationen, där det gäller att trycka in samma knappkombinationer som din motståndare. Huvudpersonen Ulalas dansövningar har kanske inte riktigt åldrats med värdighet, men charmigt är det.

”Sonic Adventure”, Segas svar på ”Super Mario 64”, lämnar däremot en hel del att önska. Jag hade nog förträngt de styltiga kontrollerna och den ruttna dialogen. Trots det har Sonics första riktiga 3D-spel sin plats, av spelhistoriska skäl.

Däremot känns det som ett mysterium att ”Sega Bass Fishing” finns med.

Jens Höglin

Mer läsning

Annons