Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Segern flög iväg för Holmkvist

Motorstopp i avgörandet grusade segerplanerna för Jimmy Holmkvist igår.
Förstaplatsen i Parallellracet byttes mot en fjärde och det var besvikna miner i depån efteråt.

Annons

– Riktigt jävla surt! Men det är väl bara att deppa klart och komma igen i nästa tävling, summerade Jimmy själv.

Som började dagen på Strängnäs motorstadion med att ta tredje bästa tid i den inledande omgången i supernationella klassen. Snabbast var Ulf Eriksson, Oskarshamn, dryga sekunden före norrmannen Ola Fröshaug. Denne hade i sin tur 24 hundradelar i rygg på Jimmy Holmkvist, Gestrike.

Oflyt var det för Jimmys bror Håkan Holmkvist. Denne hade varit näst snabbast i det första åket på förmiddagen och jagade en ny bra tid i sitt andra framträdande när han snurrade i några kurvor före målgång.

Därmed kom Håkan att missa avancemang till omgång 2 med tre ynka hundradelar av en sekund.

I denna andra omgång var det återigen Ulf Eriksson som bestämde tempot. Jimmy slutade nu tvåa, före Jari Kokko från Finland. Pontus Westman, Film, (boende i Skärplinge) slutade sexa och tog sig därigenom även han till finalpasset. Här laddade Jimmy Holmkvist för allt vad tygen höll och vann det första åket, tre tiondelar före Viktor Andersson, Speed.

Men det fanns problem. Trasiga hjulbultar innebar att bröderna Holmkvist fick meka i rekordfart i pausen. Jimmy satt startklar i bilen under tiden som Håkan skruvade för brinnande livet. Han blev färdig åtta sekunder (!) innan tvåminutersregeln passerat – och Jimmy kunde dra en lättnades suck...

– Då kör jag motorstopp på startplattan. Så förbannat retsamt, suckar han.

Därmed kunde Ulf Eriksson trots allt ta hem spelet. Viktor Andersson knep andra plats, medan Pontus Westman kom att komplettera pallen efter en sisuladdade körningar i båda finalrundorna.

– Sjua i den första omgången, sexa i den andra och så till slut en tredjeplats. Det flöt på allt bättre idag, menade Pontus nöjd.

Lasse Rosendahl, Film, tog åttonde plats.

Klassen 2400 cc vanns av Peter Karlsson, Ljusdal. Erik ”Budda” Wigren, Järbo, bröt redan i det första åket med trasig växellåda.