Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex män lurades på samma kamera

De båda männen från Gävle och Norrsundet liksom fyra andra män i södra Sverige trodde alla att de handlat en kamera på Blocket. De betalade in ett par tusen i förväg utan att sedan få någon vara. Nu är bedragaren dömd.

Det rör sig om en 25-årig man från Uppsala som straffas med villkorlig dom och 2 500 kronor i dagsböter för bedrägeri. De lurade männen läste i somras en annons på Blocket med försäljning av digitalkameran. De kontaktade var och en säljaren via angiven mailadress eller mobiltelefonnummer. Alla fick de svaret att kameran fortfarande var till salu. De satte in betalningen på ett konto i Swedbank under förvissningen att de skulle få kameran levererad med posten. Det kom aldrig någon kamera och dagen efter betalningen upphörde mobiltelefonnumret. 25-åringen ska nu betala 2 500-3 000 kronor i skadestånd till var och en av de lurade männen.