Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ändringar i Brynäslaget – målvaktsbyte och den här backen missar matchen

/
  • Tommy Sjödin och Thomas

Brynäs byter målvakt när play in-spelet startar.
Berhard Starkbaum vaktar målet i säsongen viktigaste match på Hovet i kväll.
– Vi har två bra målvakter. Felix har fått sina chanser och gjort det bra – men nu är det "Starkys"tur, motiverar tränaren Thomas "Bulan" Berglund.

Annons

MER LÄSNING: Brynäs sportchef: "Klart att tre poäng av de sista trettio är alldeles för dåligt"

Under den sista månaden är det nästan uteslutande 18-åriga talangen Felix Sandström som varit etta i Brynäskassen. Men nu när det vankas slutspel väljer allt så Brynäsledningen det mer rutinerade alternativet. På onsdagsträningen drillades också Österrikes landslagsmålvakt extra tufft.

Nu ska han hjälpa Brynäs att vända den här negativa trenden som Brynäs har hamnat i.

– Djurgården är ju lite favoriter och vi får liksom förra året mot Färjetad i play in-matcherna slå ur underläge efter alla förlustmatcher. Vi får börja om nu och vet att det är nu det gäller. Vi måste helt enkelt få upp effektiviteten – annans är det slut, säger "Bulan".

Men han tror självklart på sitt lag.

– Vi har skapat så mycket att det kommer att lossna. Vi har statistik som säger att vi har skapat mest målchanser i 39 av de matcher vi har spelat under säsongen. Så något bra gör vi. Men självklart måste det också omvandlas i mål.

I övrigt är det samma lag och samma formationer som senast som får chansen mot Djurgården. Förutom att Jörgen Sundqvist tillkommer på backsidan och att Jonathan Pudas utgår.

– Pudas har en lättare känning och står över. Vi kommer att rulla runt på sju backar och ge alla speltid samtidigt som det blir samma kedjor som mot Frölunda, säger "Bulan".

Brynäs värmer hemma i Gavlerinken på onsdagseftermiddagen innan avfärden till Stockholm. Matchen startar 19.30 – alltså en halvtimme senare än den vanliga startiden.

LÄS OCKSÅ: Här är Brynäs bäst i hela SHL

Mer läsning

Annons