Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen lossnade det för Scott: "Jag slutade tro på min egen förmåga"

/
  • Greg Scott jublar efter sitt 3–0-mål som blev matchavgörande även om Djurgården närmade sig till 3–2 innan Brynäs avgjorde på slutet till 5–2.

Äntligen fick Brynäs utdelning på sina chanser – och äntligen gjorde Greg Scott mål igen.
– Heter du inte Wayne Gretzky gör du inte mål och poäng hela tiden, säger Scott efter 5–2-segern.
Den gör att Brynäs lever vidare – åtminstone till på måndag.

Annons

Brynäs har haft problem med målskyttet. Men i åttondelsfinalerna mot Djurgården har det lossnat.

Eller vad sägs om nio mål på två matcher?!

Det blev visserligen förlust med 5–4 i den första matchen på Hovet efter maratonförlängningen. Men i Gavlerinken gick Brynäs ut och gjorde precis som man sa innan matchen att man skulle göra.

– Ja, att fortsätta där vi avslutade förra matchen spelmässigt och det gjorde vi, berättar en lättad Greg Scott som äntligen fick göra mål efter tolv mållösa matcher.

– Ja, puh! Snacka om att det var skönt att bli av med den ryggsäcken. Jag har varit frustrerad, det är sanningen.

– Jag har haft chanser, men inte gjort mål och till slut börjar man att tvivla på sig själv, på sin egen förmåga. Det var inget snyggt mål i kväll, men jag tar det – förstås, säger Scott och fortsätter:

– Du vet hur det kan vara i hockey. Att jag fick sätta en puck i dag stärker mitt självförtroende ordentligt. Jag menar heter du inte Wayne Gretzky kommer du inte göra mål hela tiden.

Målet innebar 3–0 i början på den andra perioden och var direkt avgörande för matchutgången. Brynäs spelade fem mot fyra i fem minuter sedan Djurgårdens stjärna Patrick Thoresen dragit på sig ett matchstraff efter ett knytnävsslag i ansiktet på Patrhrik Westerholm.

– Jag vet knappt vad som hände. Vi kom åkande mot samma puck och så fick jag en smäll rakt i ansiktet och det gjorde riktigt ont, säger Westerholm.

Bägge spelarna tvingades lämna isen. Thoresen med matchstraff och Westerholm med en lättare skada och spelarna började munhuggas med varandra i spelarkorridoren.

– Äh, jag frågade honom vad han sysslade med. Och då blev det lite. Men det var lugnt, säger Westerholm som kom tillbaka i spel.

Han var också den som satte det eleganta 2–0-målet då han tillfälligt ersatte Greg Scott i förstakedjan.

– Jag åkte in i sargen och fick en liten smäll, men det gick bra att spela vidare efter att jag varit i omklädningsrummet och fixat till det lite, säger Scott som verkade hel och fräsch efteråt.

– Jadå, det är ingen fara. Bara en säkehetsåtgärd. Nu ska vi ner till Stockholm igen och det kommer säkert bli tufft direkt. Det gäller att vi spelar rätt från start.

LÄS ÄVEN STISSES KRÖNIKA: "Alldeles för nära ett nytt suddendrama – men i stället ett skönt hej på dig igen, Hovet!"

LÄS OCKSÅ: Matchstraff efter knytnävsslag på Brynäs Westerholm

STISSE ÅBERG: Bulan Boys lever – och Zanetti är slutspelets sköna profil

Mer läsning

Annons