Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BEKRÄFTAT: Petr Vrána klar för Brynäs

/
  • Tjeckiske landslagscentern spelar i Brynäs kommande säsong.

Nu är det klart: tjeckiske centern Petr Vrána har skrivit på för Brynäs inför kommande säsong.
– Han är inte så stor, men är en speltyp som har en kvickhet som jag tror kan funka bra hos oss, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén.

Annons

Petr Vrána kommer senast från spel i KHL, där han huserat sedan 2011. Tidigare under karriären har han spelat i både AHL och NHL, och har inte mindre än 87 landskamper för Tjeckien bakom sig.

– Det känns verkligen skönt att vi fått till detta efter en lång process. Jag tror att han kan tillföra mycket till laget, framför allt med sin erfarenhet. Han har ju spelat både AHL och NHL, säger Stefan Bengtzén, som beskriver honom som en stark skridskoåkare.

– Han är en spelande center och en duktig skridskoråkare med bra spelsinne. Vi tror att han kommer att passa bra in i vårt spelsystem med dessa egenskaper och vi har valt honom på grund av det, fortsätter Bengtzén, och säger att han är nöjd att tillslut lyckats knyta just Vrána till sig efter att ha haft flera spår på gång.

Petr Vrána är "bara" 177 centimeter lång, något som Bengtzén inte ser som något problem:

– Han är inte så stor, men är en speltyp som har en kvickhet som jag tror kan funka bra hos oss. Han ska få komma in och vara den han är hos oss, vi ska inte forma honom utan han ska vara den individ och spelare han är, men givetvis inom Brynäs ramar.

Vrána gjorde 12 poäng under förra säsongen i KHL, och Bengtzén ser honom inte nödvändigtvis i rollen som Brynäs poängkung inför säsongen:

– Det är klart att det är bra om han levererar mycket poäng, han kan skapa stora ytor och har mycket att tillföra offensivt med sin skicklighet och härliga touch och kommer att bli ett tillskott till laget. Men om han är den som gör att någon annan kan göra poängen, eller gör poäng själv spelar mindre roll, säger Bengtzén.

Petr Vránas kontrakt med Brynäs gäller under kommande säsong.

Nästa steg för Brynäs är att få in en back för att täcka upp för Niclas Andersén.

– Det jobbar vi på nu, säger Stefan Bengtzén.

Mer läsning

Annons