Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra spel – men Brynäsdepp ändå

För några matcher sedan var Brynäs klart bättre än Färjestad men förlorade ändå.
På torsdagskvällen dominerade Gävlelaget spelet mot HV 71 men ändå lyste 4–1 ilsket från jumbotronen i Kinnarp Arena.
En annan gemensam nämnare – storspelande målvakter.

Annons

– Han gör väl alla möjliga och omöjliga sorters räddningar i den här matchen där jag helt klart tycker vi är det bättre laget sett över 60 minuter, sa Brynästränaren Thomas "Bulan" Berglund till C More om HV-målvakten Gustav Wesslau.

För det var den rutinerade sista utposten som verkligen stod rätt hela tiden.

Fråga bara Brynäsbacken Christian Djoos som hade nio skott på mål – just det n-i-o. Eller Jacob Blomqvist för den delen som redan hade räknat in ett mål på sitt direktskott när Wesslau på något sätt fick ut ena benet och parerade precis vid ena stolpen.

– Jag kan i alla fall bara konstatera att vi inte saknade chanser. Jag vet inte om jag överdriver men den som sätter sig ner och räknar kommer nog fram till att vi har dubbel så många som HV, sa "Bulan" vidare till C More.

Förutom en storspelande målvakt var det även ett slött och passivt uppträdande i box play som satte Brynäs i en krånglig situation. Både 1–0 och 2–0 till HV kom med Brynässpelare på botbänken i den första perioden.

– Jag håller med om att dom målen kommer till lite för enkelt. Men vi kom ändå ut starkt i andra perioden och tar oss in i matchen igen, sa "Bulan" och tänker på den tidiga reduceringen.

Det var Oskar Lindblom som gick rakt på mål och när Jacob Blomqvist satte pucken på mål kunde inte ens Wesslau hålla emot utan släppte en retur rakt ut på Brynäsforwardens klubba. Ett mål som gav hopp och mersmak.

– Tyvärr åkte vi på ett till väldigt onödigt mål i sista perioden när vi verkligen hade börjat bäst och skapade flera otroligt bra kvitteringschanser, summerade "Bulan".

Där var det Johan "Honken" Holmqvist som inte orkade stänga igen en lucka mellan sig själv och stolpen.

– Men vi gav det verkligen en chans och gick för att ta poäng och tog ut målvakten när dom åkte på en utvisning.

In med Rödin, Sweatt, Scott, Nordquist, Djoos och Andersén som extra gubbe. Efter en intensiv kanonad under den första minuten tog "Bulan" en timeout för att samma gubbar skulle få vila lite och sedan köra ytterligare färdigt hela tvåminutaren.

Friskt vågat då det återstod hela sex minuter att spela. Men till slut föste Andreas Jämtin in pucken från egen zon in i det tomma Brynäsmålet.

Noll Brynäspoäng i kolumnen gör att Djurgården och Leksand som möts på fredagskvällen båda har chansen – Djurgården att dra ifrån Gävlelaget och Leksand att knappa in. Modo förlorade dock stort mot Frölunda och är klart för kvalspel.

– Jag tycker ändå att killarna har svarat upp bra och vi har ett driv i spelet och vi agerar med pondus. Vi har gott hopp inför avslutningen, sa "Bulan" till C More.

Tre heta matcher återstår för Brynäs innan vi vet hur den här säsongen fortsätter. Play in eller kvalspel...

Mer läsning

Annons