Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brodecki gjorde som "Honken" sa

/

Inför sudden så tog Johan "Honken" Holmqvist tag i Adam Brodecki, tittade honom i ögonen och sa...
– ...det här kommer du att avgöra. Så då var det väl bara att lyssna och göra som han sa.
Sedan garvade Brodecki så där hjärtligt som man bara kan göra efter sitt livs viktigaste mål som gav segern till Brynäs med 4–3 mot Färjestad.

Annons

20-åringen fick om och om igen berätta om hur han blev Brynäs stora hjälte den här lördagskvällen i Löfbergs Arena i Karlstad och gav sitt lag ledningen med 1–0 i den här play in-serien. Först var det TV som ville veta, sedan skulle tidningarna ha sitt tillsammans med webbare, bloggare och allt vad media heter nu för tiden.

Han gjorde det gärna...

– "Jacke" fick tag i pucken och jag skrek direkt att jag var fri. Han lade in pucken och jag bara försökte skjuta direkt och få en så bra träff som möjligt. Den träffade stöten men studsade sedan in i målet. Jag kunde följa pucken med blicken hela tiden och känslan när den gick in var enorm.

Kedjekamraterna Jacob Blomqvist och Oscar Lindblom var först framme för ett kramkalas och sedan tog det bara sekunder innan hela Brynäslaget jublade ikapp med den Stockholmsmfödde hjälten.

Hans viktigaste mål i den än så länge relativt korta men framgångsrika karriären där det här är första säsongen med ett A-lagskontrakt med Brynäs där det också blev JVM-spel i vintras.

– Utan tvekan. Absolut. Ja, svarade Brodecki till alla som ställde samma följdfråga.

Sedan lade han till.

– Hittills i alla fall. Vi ska ju spela flera matcher.

Sedan log han igen.

Den fjärde perioden hann egentligen bara börja innan det blev ett sån plötsligt slut för hemmafavoriten Färjestad. 1.14 hann klockan ticka fram innan Brodecki slog till och fick publiken att bli dödstyst. Utom de 50 Brynässupportrar som fanns i ena hörnet av arenan.

Färjestad har inte missat en SM-kvartsfinal på 21 år och måste nu besegra Brynäs i två raka matcher för att behålla den sviten.

Det är ungefär lika många år som Brodecki själv är. Så det kanske inte var så konstigt att han inte kände till traditionen som Karlstadslaget har byggt upp.¨

– Nä, det visste jag inte. Men då är det väl på tiden att den bryts då...

Lite längre bort utanför omklädningsrummet stod "Honken" Holmqvist och sneglade på den omsvärmade Brynäsforwarden. Brynäs veteranmålvakt hade en känsla som visade sig vara kusligt korrekt.

– Det bara kom till mig innan sudden. Adam är en grymt bra hockeyspelare som har så mycket i sig och det kändes att bara han vågade skulle han avgöra det här. Jag sa det till honom för att peppa ytterligare – och sedan är det förstås grymt att det blir så, sa "Honken"

Han kan sin hockey och sitt Brynäs...

– Det vet du. Men vem som avgör på måndag spelar ingen roll. Bara vi tar den här chansen, vinner och går till kvartsfinalen, sa "Honken" och skrattade.

– Nu leder vi med 1–0 i matcher och hemma i Gavlerinken är vi trygga. Vi har spelat riktigt bra på slutet och det är klart att vi siktar på att ta det här hemma på måndag, sa Brodecki.

Han kliver gärna fram som hjälte igen...

Mer läsning

Annons