Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs guldhjälte sågar Mårts: "Svagt av en förbundskapten"

/

Han har vunnit flest matcher av alla målvakter i KHL denna säsong.
Trots det får tidigare Brynäsmålvakten Niklas Svedberg inte chansen i Tre Kronor. Nu kritiserar 26-åringen Sveriges förbundskapten.
– Han har sett mig i en match. Det tycker jag är ganska svagt av en förbundskapten för Sveriges landslag, att inte titta på fler matcher, säger Svedberg till Expressen.

Annons

Niklas Svedberg får fortsätta vänta på landslagsdebuten. När Pär Mårts presenterade sina målvaktsval till Channel One Cup fanns den tidigare Brynäsmålvakten inte med. I stället valde Sveriges förbundskapten att satsa på Viktor Fasth och Markus Svensson,

Märkligt, tycker Niklas Svedberg.

– Det är en besvikelse. Jag kom hem till Europa och spelar i KHL och spelar väldigt mycket matcher för ett lag som ligger i toppen. Jag spelar väldigt bra nu och får inte chansen.

– Jag vann SM-guld senast jag var hemma i Europa. Jag har haft bra år i Nordamerika och får ändå inte chansen när jag kommer hem. Det är klart jag tycker att det är märkligt, säger han till Expressen.

LÄS MER: Bäckström nu med i exklusiv svensk skara: "Han är helt fantastisk"

Pär Mårts har denna säsong sett en match med Niklas Svedberg och berättar att 26-åringen är nära en målvaktsplats, men att han i nuläget håller firma Fasth/Svensson högre.

– Han har sett mig i en match. Det tycker jag är ganska svagt av en förbundskapten för Sveriges landslag, att inte titta på fler matcher. Jag undrar hur många resor han har gjort till Ryssland? KHL som är den bästa ligan i Europa och som har väldigt många svenskar, att han inte åker runt och tittar på fler matcher tycker jag är anmärkningsvärt. Det är det jag har att säga. Inget ont om de andra målvakterna. Det finns många bra målvakter, men det är klart jag tycker det fanns läge att ge mig chansen någon gång, säger Svedberg.

Niklas Svedberg har 90,8 i räddningsprocent på 35 spelade matcher. Ingen annan målvakt i KHL har vunnit fler matcher än Sollentuna-sonen denna säsong.

Han spelade i Brynäs mellan 2010 och 2012. Under sin sista säsong var han med och spelade hem SHL-guldet till Gävle.

LÄS MER: Lindblom om JVM-äventyret och vem han helst spelar med

Mer läsning

Annons