Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs kämpade – men Växjö räddade kvällen

/

Annons

Fortsättning följde!

Det blev visserligen till slut 1–3 mot Färjestad, men det var ändå ett Brynäs till hundra procent i första perioden och ska man förlora ska man väl förlora så här:

Genom att jobba, jobba, jobba.

...och jag har alltid gillat Växjö Lakers. Fråga mig gärna varför!

Jag tycker verkligen att fortsättning följde sedan Brynäs hade flugit hem den där trepoängaren från Luleå efter 3–0-segern på fredagskvällen.

Nu gavs nämligen inget bort i första perioden, och inget alibiresultat ordnades i efterhand.

Att det inte blev ledning efter 14–7 i skott i den första perioden var en annan sak. Men jag såg spelare följa de order de hade, och bara jobba, jobba, jobba.

Och självklart var det snöpligt att Färjestad borrade sig in i matchen och tog ledningen, men sedan hockeydåren Anton Hedman tacklat Mattas Nörstebö mot huvudet utnyttjade Brynäs i alla fall möjligheten och kvitterade i slutet av andra perioden.

Först nånstans när Färjestad gjorde 1–2 och 1–3 inom loppet av två minuter i den tredje perioden försvann gnistan ur Brynäs när man hamnade i utförsbacken.

Tycker ni att jag är löjligt optimistisk efter en förlust, beror det på att jag jämför med den förra hemmamatchen. Då stod det 0–3 efter den första perioden, sedan Brynäs bara skickat ut dräkterna till spel.

Det är skillnad på förlust och förlust.

Det här behöver jag väl egentligen inte påpeka, men enligt hockeylagen om alltings jävlighet så tog alltså Leksand poäng igen efter sju raka förluster.

Men det var ändå inte så bedövande.

Det kunde nämligen ha varit värre.

För det blev bara en ynka Leksandspoäng, därför att Växjö kvitterade till 1–1 med bara 2,02 kvar av matchen och sedan vann i förlängningen.

Därför ser valda delar av SHL-tabellen ut så här:

10) Brynäs, 59 poäng, 11) Leksand, 55 poäng.

Fem matcher kvar: Örebro (h, tisdag), HV71 (b, torsdag), Växjö (h, lördag), Djurgården (b, tisdag 3 mars), Modo (h, torsdag 5 mars).

Den där tickande klockan Brynäs fick stopp på i fredags när man vann med 3–0 borta mot Luleå 125 dagar efter den senaste segern, tickar dock vidare i en annan svit.

Inte sedan 25 november (4–1 mot Färjestad följdes av 4–1 mot Modo) har Brynäs tagit två trepoängare i rad. 88 dagar sedan. Det hade varit fint om den hade avslutats också, men två feta frilägen och ett stolpskott av Bill Sweatt var väl det som till slut skilde.

Jag skriver bara som det är. Westerholmarna är dock helvilda numera, den ene (Pathrik) värre än den andra (Ponthus). Eller tvärtom.

Och d-e-t här är väl självförtroende...eller vansinne: vid ett tillfälle fick Pathrik tag på pucken framför "Honken", dribblade en Färjestadspelare framför eget mål, sedan en till – och gick till anfall.

Fast hm, Ponthus var väl lite olycklig när han inte fick ut pucken ur zonen när Färjestad tog ledningen i andra perioden.

Men jag hör "Bulan": "Fortsätt jobba, fortsätt jobba, fortsätt jobba."

Nr 58 165 i går. Nån annans, självklart. Men jag fortsätter bara köpa, köpa, köpa.

STISSE HISSAR

Nicklas Bäckström. Passade till ett mål i eftermiddagsmatchen mot NY Islanders och leder nu ensam NHL:s poängliga med 18 mål och 46 passningar. Magiskt.

Honken. Jag trodde väl som alla andra att han kom hem för att avlasta Starkbaum – men hyllningen kommer nu retroaktivt för nollan i Luleå. Och dessutom länge storspel i går.

Nick Johnson. Högerforward i Växjö som efter 17,58 av den sista perioden kvitterade och stal trepoängaren av Leksand.

STISSE DISSAR

Brynäs effektivitet. Ett mål på 29 skott. Det var där det sprack. Det måste dock sägas.

Mer läsning

Annons