Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsvinst efter drömstart

/

"Det är sanslöst att vi kan leda efter första perioden", sa Czarnecki efter 6-4-segern.

Annons

Pang, pang, pang. Så lät det direkt i matchinledningen efter att Brynäs bjudits på tre målchanser - och hittade nätet vid samtliga försök.
Där emellan hann Timrås Kim Hirschovits soloåka in ett mål, men när Lars Jonsson plockade fram kanonen var ställningen 3-1 till Brynäs - när inte ens tio minuter av matchen var avverkad.
- Det är ändå sanslöst att vi ledde efter den första perioden. Vi är inte alls nöjda med hur vi genomförde den. Det var slarvigt och hafsigt. Ibland är hockeymatcher märkliga och vi hade full utdelning, sa Brynästränaren Niklas Czarnecki på presskonferensen efteråt.

Timrå, som jagade viktiga poäng i slutspelskampen, var ett snäppt hetare än Brynäs och hade skjutit 29 skott på mål efter två perioder.
Men Brynäs ledde matchen med 5-3 efter att Dale Clarke prickskjutit in femman bara sekunden innan mittperiodens slutsignal.
- Det är där matchen avgörs. Det var ett tungt mål att släppa in, sa Timråtränaren Perra Johnsson.

Brynäs täppte till i den sista perioden och satte punkt för matchen när Eero Somervuori, i öppen kasse, prickade in 6-3.
Segern innebär att Brynäs är mer eller mindre klara för slutspel.
- Ingen tränare skulle nog säga att det är klart förrän det är det. Men det känns helt klart mycket lugnare nu, avslutade Niklas Czarnecki.

Linus Norberg

Mer läsning

Annons