Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bulan" Berglund om jakten på nyförvärv: "Det brinner inte i knutarna"

/

Oskar Lindblom är tillbaka från JVM och går rakt in på sin ordinarie plats i förstakedjan.
Petr Vrana spelar inte, men Mattias Nörstebö är på väg tillbaka i spel igen.
– Jag tycker inte att det brinner i knutarna att värva. Vi har spelare på gång in, säger Thomas "Bulan" Berglund.

Annons

Efter tre raka förluster och en hiss på väg ned i den jämna tabellen har matchen mot Malmö plötsligt fått ett större mått av viktighet runt sig.

Anssi Salmela är borta minst en månad framåt och sportchefen Stefan Bengtzén har meddelat att han vill värva in en ersättare – men inte vem som helst till vilket pris som helst.

– Tyvärr är det tomt på hyllorna, sa Bengtzén till Sporten i torsdags och berättade att drömvärvningen heter Ryan Gunderson, men att det inte går att få hem honom redan den här säsongen från Dynamo Minsk i KHL.

LÄS ÄVEN: Gunderson är Bengtzéns drömvärvning – men i nuläget ser det mörkt ut

Så frågan är om det blir något nyförvärv alls på backsidan?

Nu kommer nämligen positiva nyheter angående Mattias Nörstebö, som bröt nyckelbenet i början på december. Uppgifter säger att skadan har läkt bra och att han bara är någon vecka från comeback. Tillsammans med Simon Bertilsson tränar han på is. Visserligen i röda tröjor, vilket innebär att de inte är redo för spel – ännu.

Men tränaren Thomas "Bulan" Berglund är hoppfull.

– Nörstebö är på gång snart. Vi får se när han kan spela igen, men det är inte långt borta. Jag tycker inte att det brinner i knutarna angående nyförvärv, menar "Bulan".

– Lukas Kilström är tillbaka nu också, så vi har sex backar plus Marcus Ersson, som var duktig i sin första match från start, i Skellefteå. Så det är ingen panik på det sättet.

Simon Bertilsson är längre ifrån spel än Nörstebö och tränade för övrigt med en speciell viktväst på 10 kg som han åkte varv på varv med efter den ordinarie träningens slut.

– Det känns bättre och bättre, säger Bertilsson som tidigare meddelat att han siktar på comeback i mitten på februari.

På forwardssidan ser det nu riktigt bra ut. Konkurrensen om platserna har hårdnat så pass att Linus Ölund skickas ned till juniorlaget och Jens Lööke definitivt blir kvar i Almtuna säsongen ut om inget oförutsett inträffar.

– I och med att Oskar Lindblom är tillbaka så går han in på sin vanliga plats i förstakedjan, säger "Bulan" Berglund.

Petr Vrana är inte riktigt återställd efter sin skada.

– Nej, det är han inte. Men vi hoppas att han kan vara med nästa vecka, säger Berglund som inte känner någon press att Brynäs nu "ska" vinna när Malmö väntar.

– Gör vi en bra prestation kommer resultaten, vi lägger inte fokus på om det är viktigt match på det sättet. Vi kan inte vinna matcher på att förvänta oss det, eller räkna poäng hit och dit eller titta i tabellen. Det måste upp en bra prestation på bordet varje gång för att det ska ge utdelning, säger Bulan.

KOLLA IN LISTAN: 5 viktiga punkter för att Brynäs dröm ska bli sann

LÄS MER: Lindblom rakt in i förstafemman – men Lööke kvar i Almtuna säsongen ut

SE ÄVEN, TV: Expertens backtips till Brynäs i Hockeypuls: "De behöver allt i det här läget"

Mer läsning

Annons