Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bulans" fräcka chansningar räckte inte hela vägen

/
  • Djurgårdens Marcus Sörensen jublar efter 3–2. Jonathan Pudas har det tyngre – och Brynäs har spelat klart för säsongen.
  • Början till slutet för Brynäs. Matt Anderson sätter 1–0 på straff bakom Felix Sandström.

Säsongen är över för Brynäs.
Till slut orkade man inte med alla utvisningar och Djurgården vann med 5–4.
Men "Bulans" fräcka chansningar gav i alla fall hopp och spänning i slutminuterna.

Annons

Brynäs drog på sig alldeles för många utvisningar plus en straff. Det blev till slut för jobbigt för Brynäs som tappade sin 2–1-ledning till underläge 4–2 i den andra perioden.

Men vid ställningen 5–2 och åtta minuter kvar i spel fyra mot fyra gick "Bulan" Berglunds fräckis hem. Han tog ut målvakten och Nick Johnson reducerade till 5–3. Och när Oskar Lindblom styrde in 5–4 efter 17.35 blev det nerver in i det sista. Han bytte målvakt flera gånger, Starkbaum in i stället för Sandström allt för att spelarna skulle få vila lite extra.

Men det räckte inte ändå.

Djurgården började bäst Inför ett utsålt Hovet. Men Brynäs redde ut den första, värsta anstormningen mycket tack vare bra målvaktsspel av Felix Sandström.

Men när Brynäs fick sitt första power play slarvades det på offensiv blå linje och Robin Alvarez kom fri. Greg Scott slängde sig och försökte bryta, men missade pucken och domaren höjde armarna för straff.

Den satte Matt Anderson i krysset, men Nick Johnson kvitterade till 1–1 innan första perioden var över när Nick Johnson lämnades ensam framför Mikael Tellqvist.

Knappt fyra minuter in i andra perioden vallade Ponthus Westerholm pucken i sargen till en Jacob Blomqvist som slet sig fri och pricksköt Brynäs till en 2–1-ledning.

– Jag fick ett bra pass av Ponthus. Jag chansade att pucken skulle studsa över backens klubba. När jag laddade såg jag att målvakten gled över till vänster och bortre var ledigt. Det var skönt att se den gå in, sa Blomqvist i Tv12 i andra pausen.

Men glädjen blev kortvarig för Brynäs. Kvitteringen kom efter halva matchen genom Linus Hultström. Då svängde allt över till Djurgårdens fördel. På en sylvass kontring prickade Marcus Sörensen in 3–2.

Sedan kom även 4–2 i slutet av perioden. Djurgården pressade tungt i Brynäszonen och comebackande Jonathan Pudas hade otur att sätta sin klubba framför skridskorna på en hemmaspelare. Ny Brynäsutvisning, den femte, då sköt Linus Hultström sitt andra mål fram till 4–2.

– Det är mycket mentalt. När vi får ett mål får vi snabbt medvind och Djurgården blir ängsliga. När vi gjorde 2–1 då var vi inne i en riktigt bra period. Sen får de två snabba mål och då viker vi ner oss, sa Jacob Blomqvist.

Han höll också med om att det blev för tufft att kriga med mindre manskap på isen.

– Vi drog på oss alldeles för många utvisningar och då smäller det till där bak.

Tidigt i den tredje perioden kom också 5–2 till Djurgården, återigen på en snabb spelvändning och då var matchen avgjord.

För första gången sedan 2008 missar därmed Brynäs kvartsfinalspel.

Mer läsning

Annons