Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter Ryan Gundersons flört – här är Stefan Bengtzéns ärliga svar om framtiden: "Vi har visat intresse"

/
  • Stefan Bengtzén vet om Ryan Gundersons intresse att återvända till Brynäs.

Ryan Gunderson ser sig själv i Brynäströjan i framtiden.
Det vet Stefan Bengtzén om – som gärna välkomnar publikfavoriten till Gävle.
– Vi har naturligtvis visat intresse för Ryan till nästa år, men från det till att han ska flytta hem till Sverige är en bit, säger Brynäs sportchef.

Annons

Det var i början av veckan som Ryan Gunderson, i en intervju med Sporten, öppnade för att någon gång i framtiden återvända till Gävle och Brynäs.

Den 30-årige amerikanens kontrakt med Dinamo Minsk går ut i slutet av april och han har i nuläget ingen aning var han spelar nästa säsong.

– När jag lämnade kände jag att jag skulle komma tillbaka en dag (till Brynäs). Det kan bli nästa säsong eller om några år, om klubben vill ha en gammal gubbe då, har Gunderson berättat tidigare.

LÄS MER: Gundersons tankar om framtiden – och årets Brynäs: "Ser intressant ut"

Stefan Bengtzén, Brynäs sportchef, vet om Ryan Gundersons intresse att komma tillbaka till Brynäs. Han har under säsongen haft kontakt med hans agent ett flertal gånger.

– Det var inget nytt för mig, det har han sagt till mig också. Jag är inte förvånad. Vi har haft den dialogen, men när framtiden är, ja..., Vi pratar gärna nutid så vi vet inte när i tiden det är, men Ryan har hela tiden visat sitt stora hjärta för Gävle och Brynäs, säger Bengtzén om Gundersons "flört".

När hade du kontakt med Ryan senast?

– Jag har haft det ett par gånger under säsongen.

Har ni diskuterat nästa säsong något?

– Jag diskuterar aldrig nästa säsong med spelarna, utan det gör man med agenterna. Man pratar inte med spelarna längre utan agenterna sköter deras business. Vi har naturligtvis visat intresse för Ryan till nästa år, men från det till att han ska flytta hem till Sverige är en bit.

En bit, vad innebär det? En ekonomisk aspekt eller?

– Jag har inte ens fått chans att gå i clinch. Han är fortfarande anställd i KHL och eventuella förhandlingar sker längre fram.

– Jag tror inte han är på väg hem än, utan det han säger är att den dagen det blir dags kan han tänka sig Brynäs. För mig är inte det nu och då blir det inte så intressant för mig i dagsläget. Sedan om han kommer till Brynäs om ett, två, tre eller fyra år vore kul den dagen, men vi måste leva i nuet.

Ryan Gundersons öppna kärlek till Brynäs och staden Gävle är något som fått fansen att höja honom till skyarna. Även Stefan Bengtzén känner sig glad - och nöjd - över att etablerade spelare talar öppenhjärtigt om Brynäs.

– Det är ett gott betyg för föreningen, men det är ganska vanligt. I Gävle generellt är det många som trivts i familjen Brynäs. Det är ett viktigt kärnvärde. Vi har kanske inte den största plånboken, men det finns andra värden som spelarna värderar högt.

LÄS MER: Brynäs allt längre ifrån en slutspelsplats

Under de kommande månaderna får vi svaret på om Ryan Gunderson blir en del av Brynäs redan nästa säsong. Frågan är vilka spelare han i så fall får dela omklädningsrum med.

En som verkar förlorad för Brynäs är kaptenen Anton Rödin. Vancouver har uttryckt att de vill plocka över honom till hösten.

– Jag vet inte än hur det blir. Han står under kontrakt med oss och NHL-intresset började 15 oktober. Han har varit skadad länge och jag kan varken säga bu eller bä. Det kan inte Anton heller. Vi får se, säger Bengtzén som redan planerar lagbygget för nästa säsong.

– Ja, det pågår hela tiden. Vi har signat några egna under säsongen och det blir närmare och närmare att säsongen tar slut. Det finns mycket kvar att göra denna säsong, men visst parallellkör jag. Det gör jag.

Har du en klar bild av vilka spelare ni vill behålla och skeppa iväg?

– Skaplig bild i alla fall. Det är mycket viktiga matcher och veckor kvar nu. Förhoppningsvis får jag se positiva saker från vissa spelare i slutet nu. Det är när det är skarpt läge man får de bästa svaren.

Hör hela intervjun med Stefan Bengtzén i klippet ovanför artikeln.

LÄS MER: Här är bytet som talar för att Anton Rödin lämnar Brynäs

Mer läsning