Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Experten sågar Brynäs lagbygge

/

SHL blir intressantare än på många år – och Brynäs är ett av de svagare lagen.
Det anser CMores expert Petter Rönnquist.
– Det känns väldigt osäkert, säger han.

Annons

Det är drygt två månader till nedsläpp i SHL men förre målvakten och numera experten Petter Rönnquist har koll på en turbulent silly season.

– SHL håller på att bli en väldigt intressant liga, speciellt nu när man får fler spelare än tidigare från KHL, säger Petter Rönnquist.

Framför allt tycker han att Modo och general managern Per Svartvadet haft en bra silly season.

– Jag tycker Modo värvat väldigt bra efter sina förutsättningar. Allt är relativt och vissa klubbar har värvat vassare, men Svartvadet har gjort det bra med tanke på plånbokens storlek, säger Rönnquist och fortsätter:

– Framför allt ser centersidan med Kyle Wilson och Byron Ritchie riktigt bra ut och dessutom har Modo förstärkt rejält på backsidan. Jag tycker laget ser riktigt spännande ut.

Dessutom ryktas det att Modo är på väg att landa poängmaskinen Bobby Butler. Ett rykte som vägrar lägga sig.

– Skulle man lyckas med det får man riktigt bra spets, säger Petter.

Men att gå så långt och säga att Modo blir ett topplag, det varken vill eller kan Petter.

– Jag ser en toppkvartett där Luleå fått in mycket pengar och värvat rejält. Färjestad ser också väldigt bra ut med en enormt stark backsida. Sedan blir ju Växjö och framför allt Skellefteå bra i år igen. De fyra stora ser riktigt starka ut.

Vilka lag får problem, tror du?

– Karlskrona har inte ett bra lag och Rögle kommer att ligga där nere i botten av tabellen. Den tredje nykomlingen, Malmö, tycker jag har ett intressant lag på gång.

Vilket lag blir den här säsongens Leksand?

– Brynäs ser onekligen tunna ut. Simon Bertilsson verkar aldrig lyfta och dessutom tappade man ledaren Niclas Andersén. Brynäs saknar bra backar och det känns väldigt osäkert, säger Petter.

– Sedan har vi HV 71. Vad händer där? Ingen tränarstab och vi är inne i juli månad. Det känns som de verkligen är ute på djupt vatten.

Vilken spelare blir årets värvning?

– Jag är jävligt förtjust i Noah Welch, Toni Rajala och Patrick Thoresen, tre fantastiskt skickliga spelare. Då det gäller Welch så är det en kanonvärvning även om Modo förmodligen fick betala en hel del.

– Visst, Cory Murphy var en bra backpartner, men Welch har utvecklat sitt spel och blivit väldigt bra med puck. Det var inte bara Murphy som gjorde Welch bra, han har utvecklats enormt senaste åren och han blir en kanonvärvning för Modo. Enda frågetecknet är att han kommer in sent i serien.

Till sist, vilka blir svenska mästare?

– Va, ska jag tippa det nu? Okej, jag säger Skellefteå. De har ett bra lag och lär väl ta in ytterligare någon toppspelare.

Mer läsning

Annons