Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från Brynäs till KHL – nu flyttar han hem igen

/
  • Adam Deutsch nobbades av Brynäs och fick kontrakt med KHL-laget Medveščak. Nu flyttar hem till Sverige för att spela med Almtuna i hockeyallsvenskan.

Det blev faktiskt 20 KHL-matcher den här säsongen för Adam Deutsch.
Nu väljer den Brynäsfostrade backen att flytta hem – och väljer Almtuna i Allsvenskan.

Annons

Han fick göra några matcher i SHL med Brynäs 2014/15 och var bland annat med under slutspelet och fick en hel del speltid när flera backar saknades. Men det blev inget kontrakt med Brynäs och i stället blev det en oväntad flytt till det kroatiska laget Medveščak i Zagreb som håller till i KHL.

Läs mer: Brynäsbacken gjorde succé – men får inte stanna

I 20 matcher var han ombytt och gjorde också ett mål. Men totalt sett fick han väldigt lite istid i samma lag där även Andreas Jämtin spelade.

Men någon fortsättning där blev det inte och nu väljer 20-åringen att flytta hem igen. Han väljer då Almtuna i Uppsala där han har skrivit på för nästa säsong.

– Adam har haft en spännande resa och med tålamod tagit sig framåt i sin utveckling. Han har utvecklats som ishockeyspelare och människa på ett bra sätt genom sin erfarenhet. Erfarenheten från att ha varit i en KHL klubb och uppleva vad som krävs på den nivån är en viktig del i Adams resa och fortsatta utveckling, säger Almtunas sportchef Tobias Pehrsson till klubbens hemsida.

Deutsch spelade hela sin juniortid i Brynäs men har Strömsbro som moderklubb.

Läs mer: Gamla talangen om Brynäs val: "Det är så synd"

Mer läsning

Annons