Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla talangen om Brynäs val: "Det är så synd"

/

Lovande egna produkten Adam Deutsch får inget nytt kontrakt med Brynäs.
Då kan inte den gamla stortalangen Jocke Hellström hålla tyst. I ett inlägg på Facebook riktar han kritik mot klubben – och får stort medhåll.
– Jag tycker det är så synd att en sån kille inte får vara kvar, säger Jocke till Sporten.

Annons

Jocke Hellström, 46, var själv jättetalangen som bereddes plats i Brynäs en gång i tiden – men som inte vågade ta steget. Han berättade själv sin historia i Gefle Dagblad och Arbetarbladet för några år sedan.

Under tisdagen fick han veta att 20-årige backen Adam Deutsch, som nu lämnar junioråldern, inte erbjuds nytt kontrakt – och reagerade genom att skriva ett inlägg på sin Facebooksida som fått stort gensvar. Många tycker som Hellström.

"Den här unga spelbegåvade egna produkten vid namn Adam Deutsch fick alltså inget kontrakt med Brynäs. I mina ögon bland de fyra bästa backarna laget hade under slutspelet. Men jag tycks ju inte fatta nåt om det här med hockey för alla de vill behålla vill jag ha bort och vice versa" skrev Jocke – och utvecklar sitt resonemang för Sporten:

– Naturligtvis är inte min åsikt nåt facit, det är helt okej att tycka tvärtom. Men jag tycker det är så tråkigt när en sån här spelare som kommer från stan skickas iväg. Det är ju en sådan egen produkt som folket vill se. Man ska så klart inte automatiskt få en plats bara för att man kommer från Gävle – men det Deutsch visade när han fick chansen i slutspelet var fantastiskt.

– När jag var inblandad i en diskussion kring Brynästruppen för några veckor sedan hade jag helt ärligt Adam Deutsch som tänkbar försteback i powerplay. Även om han inte är nån Gunderson så är han den typ av spelande back som jag tycker Brynäs saknat, säger Jocke och upprepar att Deutsch kom från ingenstans och var en av de fyra bästa backarna i det gångna slutspelet.

– Han gick ju in och spelade med Tomas Slovak som om han inte gjort annat. Därför blev jag otroligt förvånad när jag fick höra att han inte får vara kvar. Jag har så svårt att förstå det.

Brynäs har just nu sju backar kontrakterade, och har värvat Jonathan Pudas och Mattias Porseland.

– Porseland är en bra värvning, han är också en spelande back, säger Jocke, som tycker att det behövs fler av samma sort.

– De har egentligen ingen annan än Porseland. Det är väl Simon Bertilsson som kommer närmast i så fall.

Adam Deutsch söker nu ny klubb – och Jocke Hellström är säker:

– Något annat SHL-lag kommer att plocka honom. Han är så pass bra att det är på den nivån han hör hemma.

Mer läsning

Annons