Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Greg Scott om framtiden, den längsta matchen han har spelat och att Brynäs ska vända mot Djurgården

/

Det kan vara Greg Scotts sista match i Brynäströjan.
Men vid det påståendet får han något mörkt i blicken och en replik kommer väldigt snabbt.
– Vi har många matcher kvar den här säsongen. Först ska vi vinna två gånger mot Djurgården, säger den skickliga Brynäscentern.

Annons

Kontraktet går ut efter hans tredje år i klubben. Han vill inte gärna snacka om fortsättningen men förstår att frågan kommer och vet att många fans hoppas att den sympatiska kanadensaren blir kvar.

– Jag är lessen att jag inte kan svara mer ingående på det. Men jag har haft några otroligt bra år här och vi får se vad som händer. Jag tar ett beslut efter säsongen. Men nu har jag kontrakt med Brynäs och tänker spela ett tag till den här vintern.

Brynäs jobbar på att ha honom kvar.

– Det är en grej mellan Stefan Bengtzén och min agent. Jag sorterar ut allting när säsongen är slut.

Han har precis avslutat ett väldigt lätt ispass i träningsoverall och bara fått åka lite skridskor efter holmgången på Hovet i Stockholm. Match gick i nästan hela fem perioder och tog på krafterna.

– Jag har aldrig spelat en längre match och det är svårt att förklara vad som händer i kroppen. Hjärnan och benen vill väl inte riktigt samma sak. Det var i alla fall ett väldigt jobbigt slut och en tung resa hem mitt i natten, säger Greg.

MER LÄSNING: Här avgörs superdramat i femte perioden: "Aldrig spelat så här lång match"

Men att hans Brynäs kommer att vara nyladdade och redo för match igen är 28-åringen helt övertygad om.

– Vi visade i Stockholm att vi verkligen är ett bra lag. Visst – vi började riktigt usel men jobbade oss in i matchen och tog det till sudden. Där kunde allting ha hänt och jag tycker vi var det bättre laget då. Det var jäkligt viktigt för fortsättningen trots att det blev en förlust till slut.

Själv var han poängbäst i laget och gjorde 16 mål i serien. Men avslutningen har inte varit som han och Brynäs hade hoppats på. Sviten med mållösa matcher för Scott byggdes på i den första åttondelsfinalen och är nu uppe i elva.

– Självklart är det frustrerande att pucken inte sitter där. Jag har haft många lägen men missat eller träffat stolparna. Men det är bara att jobba på så måste det lossna. Jag hoppas att det kommer redan på lördag i returen mot Djurgården.

Brynäs är beroende att förstakedjan med Scott, Nick Johnson och Oscar Lindblom levererar för att det ska bli riktigt bra. I torsdags var det bröderna Westerholm med Adam Brodecki och trion Sondre Olden, Jacob Blomqvist, Terry Broadhurst som gjorde målen.

– Dom gör det riktigt bra och visar vägen för oss andra. Vi skapade chanser och hade några två mot en-lägen som vi kunde ha gjort bättre. Men det kommer att vända.

Men ska det göra det är det bråttom. Annars tar Brynäs säsong slut på lördagskvällen...

LÄS OCKSÅ: Tre tunga besked för Brynäs inför returmötet mot Djurgården

LÄS OCKSÅ: Efter utvisningen – Zanetti anmäls för filmning

Mer läsning

Annons