Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är skadeläget hos Brynäs just nu

Några är på landslagsuppdrag, de flesta tränar hårt och andra använder SHL-uppehållet till att rehabilitera sina skador.
Här är en lägesrapport från Brynäs.

Annons

För Sebastian Enterfeldt har de senaste dagarna gett hopp, Ponthus Westerholm kör med is på sin skadade axel, Petr Vrana kanske kan köra för fullt nästa vecka och Mattias Nörstebö är den som är närmast att vara spelklar.

– Det kunde ha varit mycket värre om smällen tagit i huvudet. Nu hade jag lite tur i oturen att det var axeln som fick ta det värsta. Det gjorde jäkligt ont precis när det hände men det var ingenting som var brutet, säger Ponthus som blev tacklad mot sargen i matchen mot Modo för en vecka sedan.

Den ena av tvillingarna Westerholm är inte på is än och missade sista matchen mot frölunda. Han är förmodligen inte spelklar till direkt efter uppehållet heller.

– Nja, vi får väl se. Det var i alla fall lägligt med ett uppehåll nu för att läka den här skadan. Jag hoppas vara tillbaka så snabbt som möjligt, säger Ponthus som ser aningen stel ut och använder en ispåse på den skadade axeln.

Backen Mattias Nörstebö klev också av i Modomatchen och stod över fighten mot Frölunda. Han är inte på is än men här finns det ett gott hopp om att han är tillbaka nästa vecka.

Petr Vrana har tränat själv på is ett tag och har nu gjort några pass med laget utan att gå för fullt.

– Vi hoppas han kan vara med nästa vecka och sedan tar det förmodligen någon vecka till innan han är klar för spel igen, säger sportchefen Stefan Bengtzén.

Simon Bertilsson är nyopererad och blir borta det här året ut först och främst.

Sebastian Enterfeldt har i alla fall fått några positiva svar när han mer eller mindre kör för fullt på träningarna.

– Det känns bra även om det är jobbigt så här första veckan. Sedan är det en sak att träna och en annan att spela match. Det saknas fortfarande lite styrka i handleden och när man varit borta så länge är det dumt att gå på för tidigt också. Det är lite kvar, säger Enterfeldt.

Brynäs startar om med en Skåneturné och möter Rögle borta nästa torsdag och Malmö på lördagen. Torsdagen den 19 november är nästa match i Gavlerinken när HV 71 kommer på besök.

Mer läsning