Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kom alla de där nödvändiga målen – radioaktivt

/

Egentligen gillar jag inte uppdelade spelomgångar när det verkligen drar ihop sig i serieslut.
Men okej då.
När Brynäs nu hamrade in 4–2 mot Örebro, så är det väl så här för att tala skidspråk:
Brynäs är halvvägs – Leksand står längst ned i mördarbacken och måste ta sig ikapp.

Annons

Leksand har Skellefteå hemma onsdag kväll, och har inte direkt haft en vinnande trend de senaste åtta matcherna. Om jag utrycker mig milt.

Djurgården, som Brynäs passerade, har Luleå borta i samma del av följetongen omgång 51.

Det går åt rätt håll.

O-c-h skulle Leksand förlora, har Brynäs ett försprång på sju poäng med fyra matcher kvar.

Jag lyssnar efter nya mellantider på onsdagskvällen.

Och grunden lade alltså Brynäs nu med 4–2 efter en förstaperiod som var lik den mot Färjestad – men inte alls egentligen.

Här kom plötsligt de saknade målen – radioaktivt om jag ska dra till med en gammal Christer Abrahamssonskröna.

Örebro verkade reagera i inledningen, som när Marit Björgen och Therese Johaug fick de första mellantiderna i VM-loppet västerut.

1–0 efter 3,12 – vad är det som händer?

2–0 efter 6,02 – vad är det som händer?

3–0 efter 8,00 – vad är det som händer?

Egentligen åkte väl målvakten Johannes Jönsson av isen för att fråga ungefär det, och kanske även coachen Kenta Johansson varför han fick hoppa in och göra sin femte match just i kväll och här.

Nu fick han i stället hoppa ut, efter Brynäs både oväntade och men välkomna målexplosion, och in kom Julius Hudaceck i stället.

3–0, men matchen var inte vunnen. Det är den aldrig, och Örebro tilläts – jag uttrycker mig så – göra ett reduceringsmål innan periodslutet.

Det kunde ha hänt mer olyckliga saker i inledningen av den andra perioden, men då var Bernhard Starkbaum exakt så bra han behövde vara. Och även om det såg lite virrigt ut, så fick han i alla fall hjälp med att rensa bort returerna från närområdet.

Örebro fick ingen ytterligare närkontakt. Utan i stället kunde Oskar Lindblom ta emot Bill Sweatts snyggt framlirkade passning och göra 4–1 efter halva perioden.

Där nånstans fortsatte resan uppåt i tabellen. Där blev matchen stabil och vinnande.

Och jag vet inte riktigt vad det var med Örebro, som spelar för att tillhöra topp-6 – men Kenta Johansson valde i alla fall inte att chans med att ta ut målvakten när man hade att powerplayläge i matchslutet.

Brynäs lagledning vet vad det handlar, och spelade matchen i går, och fortsätter med den på torsdag. En bra takt.

Jag vet inte vad tog åt mig, men för första gången för vintern kollade jag i alla fall hur de där play in-matcherna spelas: lördag 7 mars (borta), måndag 9 mars (hemma), och onsdag 11 mars (borta).

Förlåt...om det är så.

...först HV (b, torsdag), Växjö (h, lördag), Djurgården (b, tisdag) och Modo (h, torsdag).

STISSE HISSAR

Förstaperioden. Visst, Örebro bjöd på en del – men Brynäs började matchen så framåtlutat som man ska göra.

Anton Rödin. Gjorde mål nr 19 med 1–0, och jag tar gärna emot ett pressmeddelande från Brynäs om en ny kontraktsskrivning när som helst.

Karlskrona. Det lag som Brynäs sportchef Stefan Bengtzén byggt är nu så nära det går att få spela direkt avgörande kvalmatcher till SHL. Imponerande. Du kan ju, Bengtzén!

STISSE DISSAR

Publiksiffran 4 204. Resultatet 4–2 var bra, men den baksmälla som årets seriespel gett ekonomiskt avundas jag verkligen inte Brynäsledningen. Miljoner kronor borta i intäkter. Det kommer att få efterverkningar.

Mer läsning

Annons