Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huras rasar efter ny anmälan: "Allt kommer som en klase bananer"

/

Larry Huras och Per-Åge Skröder är märkbart irriterade efter den anmälan som gjorts av situationsrummet.

Annons

Domsluten fortsätter att gå emot Modo Hockey den här säsongen. Först var det Shaun Heshka som blev avstängd efter en tackling på Nick Sörensen i Linköping. Heshka stängdes av i tre matcher efter att disciplinnämnden granskat tacklingen.

Senare i en match mot Färjestad inträffade en ny, och väldigt omtalad situation. Magnus Nygren i Färjestad delade ut en tackling mot huvudet på Modos back Jesper Lindgren. Nygren visades ut för 2 + 10 minuter men kunde spelade vidare och var sedan delaktig i Färjestads övertidsseger mot Modo. Modo-tränaren Larry Huras rasade över domslutet, medan Peter Andersson och situationsrummet på egen hand bestämde sig för att inte anmäla situationen till disciplinnämnden.

Anmäld och avstängd i fem matcher blev även Kyle Wilson efter en tackling i ryggen på Rögle-spelaren Jesper Williamsson. Nu har Per-Åge Skröder blivit anmäld till disciplinnämnden, men inte av domarna från matchen. Än en gång har Peter Andersson en annan syn på händelsen än de inblandade domarna.

– Vi har kollat på situationen vi domare och tycker inte att det ska vara match penalty utan killen spelar ju vidare och gör första målet för Brynäs. Uppenbarligen är det ingen skada som har skett och då har vi ett regelverk som säger 2+10 och game penalty. Tyvärr missar vi den på banan, säger domaren Mikael Sjöqvist till Sportexpressen.

LÄS MER: Hockeyprofilens attack på domarbasen

Domarna valde att inte anmäla händelsen, men det gjorde istället situationsrummet och Peter Andersson vilket gör att Per-Åge Skröder nu riskerar att missa matchen mot Malmö på lördagskvällen. Skröder är avstängd under utredningen, och disciplinnämnden fattar beslut i ärendet på lördagen.

– "Hinken" (Henrik Gradin) berättade att jag blivit anmäld, och det är utanför min kontroll. För mig är det bara att vänta och se. Jag vet ärligt talat inte vad som händer i den här ligan. I övriga har jag inga kommentarer, sa en frustrerad Per-Åge Skröder innan han lämnade fredagens träning.

Modo Hockey är inställda på att Per-Åge Skröder missar matchen mot Malmö. Skröder tränade inte i sin vanliga formation med Bobby Butler och Maxim Lapierre - utan kamperade istället ihop med den avstängde centern Kyle Wilson.

– Vi tränade i dag med inställningen att Skröder inte kommer till spel, säger Larry Huras som är både arg, och förbannad över situationen.

– Det blir alltså ingen matchs avstängning för situationen med Nygren, och nu är Skröder anmäld som försöker undvika situationen?

Hur ser du på situationen?

– Oskar Lindblom åker med huvudet nere, och Skröder försöker undvika honom. De ser inte varandra utan kolliderar bara. Oskar gör sig inte illa heller, kommer ut och gör deras första mål. Kom igen? Seriöst? Då kan det inte vara så farligt, säger Larry Huras.

TV: Se Skröders tackling här

Det har varit en motig höst för Modo Hockey som varit inblandad i ett flertal diskussioner där spelare blivit avstängda, skadade och där motspelare inte blivit anmälda.

– Det är aldrig bara en sak, utan allt kommer som en klase bananer. Jag kan inte förklara det som hänt, säger Larry Huras.

Nu när spelare saknas i Modos laguppställning öppnar det för Anton Byström i Örnsköldsvik Hockey. Den Modo-fostrade forwarden tränade på fredagen med A-laget för första gången sedan Ulf Samuelssons tid som tränare i Modo Hockey.

– Anton såg bra ut den här morgonen. Jag har inte sett honom förut, men vet att han varit i klubben tidigare. Jag blev imponerad, han är en stark skridskoåkare, säger Larry Huras.

På fredagseftermiddagen blev det klart att 23-årige Byström får chansen att spela med Modo igen. Han har redan 22 matcher i bagaget sedan tidigare men är inne på sin andra säsong för Örnsköldsvik Hockey.

– Jag fick veta att jag skulle träna med Modo i onsdags, och det är svinkul. Det är ett tag sedan man tränade på den här nivån och det är en viss skillnad. Det är moderklubben, så det står högt upp på listan att vara här, säger Byström på träningen.

Mer läsning

Annons