Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jesper Boqvist inför nattens VM-final: "Vi ska göra allt för att vinna guld"

/

Sverige har chansen att vinna U18-VM för första gången. Och en brynäsare finns med i en av huvudrollerna borta i Grand Forks i USA.
– Det känns riktigt bra. Inte alla som får chansen att spela en final, hälsar Boqvist.

Annons

Natten till i dag, söndag svensk tid, vann Småkronorna semifinalen mot Kanada efter stor dramatik. Sverige ledde med 5–3 i den tredje perioden innan Kanada hämtade upp till 5–5. Efter en mållös förlängning väntade straffar och där svarade Lias Andersson för en så kallad Foppa-straff när han snyggt lurade en kanadensiske målvakten. Men det var Linus Lindström som satte den avgörande straffen.

Sverige möter Finland i VM-finalen med start klockan 02.00 i natt (mot måndag). Matchen sänds för övrigt i SVT play och Brynäs talang Jesper Boqvist har en nyckelroll.

I ett sms till Sporten skriver Boqvist att han förstås ser fram emot finalmatchen.

– Det är klart att det känns bra. Det är inte alla som får lira en VM-final liksom. Vi ska göra allt vi kan för att vinna. Men det blir en tuff match, självklart, berättar Jesper Boqvist.

Finland, som slog ut USA i sin semifinal, anförs av Jesse Puljujärvi född och uppvuxen i Älvkarleby. Men det rapporteras om att han riskerar missa nattens final. Jesse Puljujärvi, som var så bra i stora JVM som Finland vann vid årsskiftet, fick en slashing när han satte 4–2 i tom kasse, uppger sajten hockeysverige.

– Det gör rejält ont. Men jag hoppas inte det ska vara någon fara, sa finländaren.

Sverige spelar sin fjärde final i U18-VM, den första sedan 2012, men Småkronorna har aldrig vunnit mästerskapet som spelats sedan 1999.

Dags i natt då kanske med Brynäs Jesper Boqvist i förarsätet.

Mer läsning

Annons