Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kilström kritisk mot utvisningen: "Han förstärker väldigt mycket"

Brynäs inkasserade säsongens första hemmaförlust efter övertid i kvällens match mot Skellefteå.
Brynäsbacken Lukas Kilström var kritisk mot utvisningen han åkte på som föranledde gästernas ledningsmål i den tredje perioden, där han tyckte att Janne Pesonen lade sig lite väl enkelt.
– Han förstärker situationen väldigt mycket, säger han.

Annons

Vid ställningen 1–1 i den tredje perioden åkte hemmalagets back Lukas Kilström på en utvisning efter en situation nära Brynäskassen där Skellefteås Janne Pesonen föll.

Domaren skickade ut Kilström två minuter för interference, och i det följande numerära överläget satte Terry Broadhurst 2–1 till gästerna.

Kilström är kritisk till Pesonens agerande i situationen som ledde till att han blev utvisad.

– Han slänger sig väldigt lätt och tar sig mot suspen, så jag tror att han får ont i pungen. Jag tycker att han förstärker situationen väldigt mycket, det är en vanlig utboxning. Hade han inte slängt sig hade det definitivt inte blivit någon utvisning heller. Så jag tycker att det är en jättedålig utvisning.

Tycker du att han filmar?

– Filmar vet jag inte... Jag tycker att han förstärker situationen väldigt mycket i alla fall.

Brynästränaren Thomas "Bulan" Berglund menade på presskonferensen att Skellefteåspelarna generellt lägger sig enkelt och överdriver många situationer. Det är dock inget Kilström håller med om till fullo.

– Det är inget jag har koll på sedan tidigare och det är ingenting som kännetecknar Skellefteå enligt mig. Men i just den situationen i dag förstärker han väldigt mycket, och sådant tycker jag att vi ska få bort.

Brynäs lyckades kvittera efter underläget i den tredje perioden, och matchen gick till förlängning. Där var det dock Skellefteå som fick med sig extrapoängen efter att Sebastian Ohlsson avgjort knappa två minuter in på förlängningen.

– Det är två jättebra lag i dag med mycket fart. Jag hoppas att publiken tyckte att det var en rolig match, för det var roligt att spela. Det var hög intensitet och jag tycker att det var en bra match, säger Kilström.

Kilström känner att Brynäs närmat sig Skellefteås nivå nu sett till de senaste säsongerna.

– Vi förlorade fyra raka mot dem i kvarten i våras trots att vi gjorde några bra matcher, men innan det har de varit några steg före alla i svensk hockey egentligen. Nu är det många som har kommit ifatt dem. Jag tycker att Frölund spelar bra i år och vi matchar upp dem jättebra, så vi är på G.

SE ÄVEN: Stisse hissar och dissar från Brynäs–Skellefteå

Mer läsning

Annons