Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindblom vann Brynäsmötet med Andersén i natt

/
  • Oskar Lindblom och Niclas Andersén möttes i natt. Lindblom vann matchen.

Brynäs unge forward Oskar Lindblom passade till ett av målen när hans Lehigh Valley Phantoms besegrade Niclas Anderséns Wilkes-Barres Scranton i AHL med klara 4–0 natten till lördag svensk tid.

Annons

Det var ett häftigt möte när Oskar Lindblom, som ju åkt till USA för att avsluta säsongen i Philadelphias farmarlag Lehigh Valley, ställdes mot Niclas Anderséns lag W-B Scranton Penguins (farmarlag till Pittsburgh).

Det var Oskar Lindbloms blott tredje match sedan han åkte över för ett par veckor sedan och det har gått riktigt bra för 19-åringen från Hille.

I förra matchen kom första assisten i AHL och den följde han upp med en ny passningspoäng mot Anderséns lag. Lindblom fanns med i förspelet och lirade fram till Phantoms 2–0-mål som Tim Brent sköt alldeles i början av den tredje perioden. Till slut blev det 4–0 i matchen.

LÄS MER: Nu får Brynäs superlöfte chansen i Nordamerika: "Det ska bli roligt att få visa upp sig här"

För Niclas Andersén blev det tristare match han var inne på två mål bakåt i matchen. Men kan han trösta sig med att hans W-B/Scranton gjort en bra säsong och nu laddar för slutspelet.

Oskar Lindbloms Lehigh Valley kommer inte att nå slutspelet som börjar om en dryg vecka. Frågan är hur Philadelphia resonerar inför nästa säsong? Lindblom har i alla fall gjort ett gott intryck så här långt och det är inte omöjligt att Brynäs blir av med sin spelare.

Han har förutom två assist fått en hel del istid och nu avslutas säsongen med et intensivt matchande. Efter fredagens bortamatch väntar nu ett back-to-back-möte mot Bridgeport. Först hemma natt till söndag, svensk tid, och sedan på bortaplan mot samma lag natten till måndag.

Sedan är det matchfritt fram till nästa helg då serien avslutas med tre matcher på lika många dagar igen.

För Niclas Anderséns W-B/Scranton väntar dubbelmöte med Christian Djoos Hershey Bears de två kommande dagarna. Hershey leder Atlantic division fem poäng före just W-B/Scranton.

Andersén har spelat 65 matcher och svarat för fyra mål och nio assist under sin debutsäsong i AHL.

Christian Djoos har spelat 57 matcher och svarat för 21 poäng (8+13).

SE ÄVEN: Här ska Brynäs hitta Scott och Rödins ersättare – Bengtzén och "Bulan" drar ut på spelarjakt

Mer läsning

Annons