Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olden får vänta, Bertilsson snart på gång

/
  • Sondre Olden i kamp med en annan norrman, Frölundas Mathis Olimb under förra säsongen.
  • Jesper Ollas i vit tröja är spelklar igen. Här i närkamp med Pathrik Westerholm på onsdagens träning.

I morgon torsdag spelar Brynäs sin fjärde träningsmatch för säsongen när förra årets succélag Örebro väntar i Lindesberg.

Annons

Som vi berättade i går gör glädjande nog Jesper Ollas come back efter lång frånvaro. Däremot får backen Simon Bertilsson vänta lite till på sin säsongspremiär.

– Jag tränade hela förra veckan, men tagit det lugnare den här veckan. Men jag hoppas kunna gå på för fullt framåt helgen igen. När jag kan spela vet jag inte, men jag hoppas snart, säger Bertilsson som har en lång skadehistorik bakom sig de senaste åren.

Riktigt vad problemet är vill han inte gå in på. Men han behandlas för en skada på överkroppen.

En som är tillbaka på is, men ännu så länge tränar på egen hand tillsammans med tränaren Janne Larsson, är norrmannen Sondre Olden.

Efter en skadefylld höst och bara 20 matcher i Brynäs i fjol lånades han ut till Vålerenga vid årsskiftet. I maj tvingades han operera sin ena axel och sviterna från det sitter i än.

– Det tar tid att komma tillbaka. Jag ska på återbesök i Norge där jag gjorde operationen. När det blir vet jag inte exakt och jag vet inte heller när jag kan vara tillbaka i spel. Det får ta den tid det tar, säger Olden.

I övrigt hade inte tränaren Thomas "Bulan" Berglund tagit ut laget efter onsdagslunchens träning. Men Jesper Ollas bekräftar spel och mycket talar för att han ersätter nye Johan Alcén, eller Jens Lööke.

Annars kan vi rapportera att Brynäs fortsätter träna hårt på försäsongen. För andra träningen i rad tvingades ismaskinerna in och skrapa bort snö efter halva passet.

– Det blir så uppkört och jobbigt att ta bort med vanlig kara. Det går fortare om maskinerna åker in och skrapar av, säger Tommy Sjödin.

Troligtvis ställer Brynäs upp så här mot Örebro på torsdagskvällen.

Målvakter: Bernhard Starkbaum, Felix Sandström.

Förstafemman: Jonathan Pudas, Mattias Nörstebö – Oskar Lindblom, Greg Scott, Anton Rödin.

Andrafemman: Jörgen Sundqvist, Lukas Kilström – Nick Johnson, Petr Vrana, Adam Brodecki.

Tredjefemman: Marc Zanetti, Mathias Porseland – Daniel Mannberg, Pathrik Westerholm, Ponthus Westerholm.

Fjärdekedjan: Jesper Ollas, Jakob Blomqvist, Jens Lööke.

Extra forward: Johan Alcén.

Extra back: Lucas Carlsson.

Mer läsning

Annons