Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebros sista mål mot Brynäs skulle ha underkänts

Örebros sista mål mot Brynäs skulle aldrig ha blivit godkänt. Anders Eriksson, som gjorde 6–4 direkt på nedsläpp, ställde nämligen upp sig helt fel på tekningen.
– Ja, han skulle ha plockats bort. Det är helt fel att det blir mål där, säger Tommy Sjödin.

Annons

Örebros sista mål mot Brynäs beskrevs som osannolikt. Och det var just vad det var. Det skulle nämligen aldrig ha fått hända.

Titta på klippet här ovanför och bedöm själva. Enligt Brynäs och flera andra bedömare står Örebrospelaren Anders Eriksson helt fel på tekningen och har dessutom klubbladet felaktigt för en tekning. Därför borde han aldrig ha fått chansen att sätta pucken från mittcirkeln i öppen Brynäskasse.

– Nej, det är helt fel. Domaren skulle ha plockat bort honom eller rättat till hans uppställning. Han ska stå parallellt med skridskorna och längs med linjen, det gör han ju absolut inte. Vi upptäckte det när vi kollade på videon i dag att han tjuvar rejält, säger Brynäs assisterande tränare Tommy Sjödin.

Varför sa ni inget om det här i samband med matchen?

– Vi såg det inte. Man ser inte exakt från båset där vi står. Men tv-kameran som är på andra sidan visar ju tydligt att han står helt fel när han ställer upp för tekning.

Är det något ni kan göra nåt åt nu i efterhand?

– Nej, vi lägger ingen energi på det. Men domaren borde förstås ha sett det och rättat till. Men han var väl lite för avslappnad där.

Sjödin och Brynäs får även rätt i sak av förre domaren Thomas "Kuben" Andersson.

– Nu har jag inte sett situationen på video. Men enligt regeln så ska klubborna vara mitt emot varandra och skridskorna ska vara i färdriktning, säger Andersson.

Brynäs tappade en 3–1-ledning i den tredje perioden och förlorade till slut med 6–4 borta mot Örebro. Men Tommy Sjödin menar att det inte är någon mening att dra ärendet vidare.

– Mål dömdes och vi måste lära oss att inte tappa en match på det här viset framöver, säger Tommy Sjödin.

TV: Se Hockeypuls, Bengtzén om Salmelas avstängning

TV+TEXT: Örebros sista mål mot Brynäs skulle ha underkänts

LÄS ÄVEN: Vrana på is igen efter käkbrottet.

Mer läsning

Annons