Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pudas – gubben i lådan

/

Han sa det bäst själv direkt efter slutsignalen...
– Det är väl så jäkla typiskt att målet kommer just den här matchen.
Jonthan Pudas kunde inte sluta le och skratta i segerintervjun med C More efter att helt oväntat dundrat in 3–2 till Brynäs 39 sekunder före slutet mot sitt gamla lag Karlskrona.

Annons

MISSA INTE: Hissar&Dissar-listan fick göras om – vändningen

Nästa mening fanns det inte heller någon som kunde ha några invändningar emot.

– Dom här tre poängen var vi nog inte värda men vi tar dom ändå...

Jodå, när Karlskrona ledde med 2–1 och det återstod några minuter fanns det ingenting som talade för en kvittering och det var nästan en skrattretande tanke på ett segermål också. Men när "Bulan" Berglund plockade ut den andra hjälten Felix Sandström när nästan tre minuter återstod så skiljde det ju bara ett mål.

Då sköt Anton Rödin in sig. Först träffade han stolpen för att sedan sikta några centimeter åt rätt håll och så satt 2–2 och stackars Karlskrona skulle inte få tre poäng den här gången heller. Men ett sudden skulle det ju bli...

Då klev Jonathan Pudas in i handlingen som dagen innan avresan till Blekinge sa att hans första SHL-mål var inget han jagade men det skulle vara kul om det kom mot hans gamla lag.

Inte ofta – men ibland blir verkligheten precis så bra. Sekunder kvar och Brynäs anföll igen efter kvitteringen och hemmalaget domnade av helt och hållet.

– Det var Lindblom som slog ett bra pass och jag fick en riktigt bra träff på pucken och dessutom var han nog lite skymd i målet. Jag såg att den satt och blev bara så jäkla glad. Synd om Karlskrona och typiskt att det var jag som skulle förstöra för dom. Men för mig var den en dröm, sa Pudas.

Slagskotten satt perfekt och han kunde direkt fira med medspelarna i båset.

Jonathan hade redan en assist – sin 12:e för säsongen – när han var med och spelade fram Anton Rödin till Brynäs ledningsmål i andra perioden. Men Brynäs gjorde som helhet ingen bra match.

– Vi tog för många utvisningar och det slet oerhört hårt speciellt i andra perioden. Boxplay-killarna fick jobba ihjäl sig, sa Brynäsbacken.

Två långa lägen i tre mot fem klarade gästerna av men släppte ett mål med fyra man på banan och ett till i slutet av perioden. Sedan blev det jobbigt att komma tillbaka. Fram till slutet skapade Brynäs ingenting.

Men har man Anton Rödin i laget så har man. Med kaptenens mått mätt var han mitt i en måltorka med fyra matcher i rad utan nätkänning innan hans 14:e mål för säsongen kom. Lägg också till en femte match senast mot Örebro när han stod över.

– Skönt att vara tillbaka och jag känner ingenting av skadan, sa han till C More.

Två stolpskott och två mål senare så var han Brynäs klart hetaste anfallare igen där de andra kedjorna hade det betydligt tyngre i anfallszon.

Nu har Brynäs två vinster i rad och sista matchen innan juluppehållet spelas mot Rögle på lördag.

– Riktigt skönt att få några vinster på rad efter förlusterna, sa Pudas efter matchen han garanterat aldrig kommer att glömma.

Det är väl på det sättet och mot det laget man ska göra sitt första SHL-mål...

LÄS ÄVEN: Spelarbetygen – så skötte sig Brynäsarna

REPRIS: Så var matchen

Mer läsning

Annons