Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt avtal – då kan Sweatt stanna i Brynäs

/

Enligt Aftonbladet har Bill Sweatt utnyttjat sin klausul och brutit sitt kontrakt med Brynäs.
Men målkungen kan fortfarande bli kvar i Brynäs – enligt Sportens uppgifter.
– Det är inget jag kan kommentera, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén.

Annons

Som Sporten tidigare skrivit har amerikanen Bill Sweatt en klausul inskrivet i sitt kontrakt där han har rätt att bryta sitt avtal med Brynäs efter säsongen.

Enligt Aftonbladet har Brynäs målkung nu utnyttjat sitt optionsår i kontraktet. Sweatt var tvungen att ta ett beslut innan den sista februari och valde då att riva avtalet med Gävleklubben.

Men Sporten kan nu avslöja att Sweatt fortfarande kan bli kvar i Brynäs. Anledningen till att amerikanen sagt upp kontraktet är att 26-åringen vill förhandla till sig ett bättre.

– Jag tänker inte prata om det där. Inga kommentarer. Jag fokuserar på slutspelet just nu, säger Sweatt till Aftonbladet.

Sweatt har varit en av Brynäs absolut bästa spelare den här säsongen – och det finns ett stort intresse för den vindsnabbe amerikanen. Enligt Sportens uppgifter vill Sweatt ha ett betydligt mer lukrativt kontrakt för att stanna i Brynäs, något som klubben är villig att erbjuda.

– Jag har ingen kommentar till det där. Vi har en diskussion med spelarna själva och det är inget jag kommer att gå in på här och nu. Jag kommer inte att kommentera några avtalsfrågor så länge vi spelar, säger Bengtzén till Sporten.

Brynäs jobbar hårt för att kunna behålla säsongens succékedja. Under förra veckan skrev Anton Rödin på ett treårskontrakt – trots flera anbud från andra klubbar. Kanadensaren Greg Scott har kontrakt över kommande säsong – vilket betyder att Sweatt är den sista pusselbiten som måste lösas för att Brynäs ska få behålla sin förstakedja som i grundserien gjorde 123 poäng tillsammans.

Brynäs har just nu 18 spelare under kontrakt till den kommande säsongen. Nio spelare i dagens trupp sitter på ett utgående kontrakt – och förhandlingar om att förlänga kontraktet med några av spelarna har inletts.

Forwarden Daniel Brodin har bland annat fått ett kontraktsförslag av Bengtzén, men uppgifter till Expressen säger att 25-åringen kommit överens med Djurgården om ett treårskontrakt.

Den slovakiske backen Tomas Slovak har imponerat sedan han värvades in i mitten på säsongen – men något kontraktsförslag har han inte fått än:

– Nej, vi har inte pratat nåt om framtiden. Dom måste väl också fundera på vad dom behöver nästa säsong, sa han till Sporten förra veckan.

Mer läsning

Annons