Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödin tränar för en comeback: "Det är färdigläkt och klart"

/
  • Anton Rödin hoppas att Brynäs ska gå långt i slutspelet. Då är målsättningen att göra comeback.
  • Anton Rödin under en match mot Skellefteå i höstas när han ännu var skadefri och öste in poäng.

Anton Rödin har inte gett upp hoppet om att spela hockey igen den här säsongen.
Men då måste hans lagkamrater förstås ta sig vidare en bra bit i slutspelet.
– Det har varit lite motigt den senaste tiden. Men kanske, kanske kan jag få vara med lite också. Det är min målsättning i alla fall, säger Rödin.

Annons

Det har snart gått två månader sedan Brynäs lagkapten och poängkung Anton Rödin skadade sig oturligt på en helt vanlig träning.

Ni minns rapporterna hur lagkamraten Jonathan Pudas ena skridskoskena nästan skar av hela senan som fäster mellan lår och knä och att Anton troligtvis skulle bli borta resten av säsongen.

Dagarna och veckorna har gått och Anton har kämpat på med såväl krycka som stödskena för det vänstra benet. Operationen gick enligt plan och nu är såväl stygnen som skenan borta.

– Jag kan gå normalt igen och allt såg bra ut när de undersökte benet. Det är färdigläkt och klart.

Tränat har han gjort också – nästan varje dag. Men innan han kan börja åka skridskor igen återstår det ännu en tid.

– Det är nästan omöjligt att säga när, men det kommer att ta ganska lång tid. Allt handlar om när jag kan göra vissa saker i gymmet, då kan jag också gå på is. Jag har inte satt någon tidsram.

Hittills har timmarna utanför isen handlat mycket om överkroppsträning och bålträning. Men trots att konditionen inte kunnat underhållas på bästa sätt har kroppen svarat bra.

– Jag försöker äta rätt saker och har faktiskt gått ned något kilo, så det är ingen fara. Jag kör varje dag i gymmet och har börjat cykla lite också, berättar Anton.

Hittills har cyklingen mest handlat om att få upp rörligheten i benet. Men så snart det känns bra kommer Rödin trycka på rejält och jobba med konditionen.

Och trots att det kommer ta flera veckor till innan han kan börja träna hockey har han inte gett upp hoppet om att komma tillbaka den här säsongen. Men det beror förstås inte bara på honom själv.

Medan Anton varit skadad har Brynäs tappat sin direktplats till slutspel och måste nu spela det som i år kallas för åttondelsfinal för att ta sig till kvarten.

Risken finns förstås att säsongen kan vara över redan på lördag eller måndag. Vilka Brynäs möter blir klart efter tisdagens match mot Frölunda.

– Det spelar ingen roll tror jag. Vi är bättre än både HV och Örebro, om det blir något av de lagen, säger Anton som menar att Brynäs får försöka hitta det som tog laget till kvartsfinal förra året.

– Alla vet hur tungt det var då. Vi hade en dålig säsong och det fanns risk att vi skulle tvingas kvala till och med. Nu har det varit tufft senaste tiden, men jag tycker inte att grabbarna spelat så dåligt. Försvarsmässigt har det varit bättre senaste tiden, däremot har vi inte lyckats göra några mål. Det är väl såklart inte bara otur men det har studsat emot en hel del också.

Att det varit problem med poängproduktionen visar sig inte minst när man konstaterar att Anton Rödin fortfarande är tvåa i den interna poängligan med sina 37 poäng (16+21) på 33 matcher. Bara två poäng efter Greg Scott som har svarat för 39 poäng (16+23) på 51 matcher.

– Det har gått lite motigt för grabbarna, säger Rödin som menar att det gäller att hitta ny energi och liksom förra året få en nystart och koppla på slutspelshjärnorna.

– Det är vinna eller försvinna. I fjol slog vi ut Färjestad och gick vidare, det gäller att hitta den energin nu också.

Under skadefrånvaron har Anton Rödin placerats i Vancouver Canucks nästa säsong. Om det vill han inte prata så mycket – ännu.

– Jag vet att det finns en liten chans att kanske, kanske komma tillbaka och spela mer med Brynäs den här säsongen. Och så länge den chansen finns hoppas jag och siktar på det. Sedan får vi prata om nästa säsong senare.

LÄS ÄVEN: Anton Rödin talar ut efter skräckskadan: "Tur att jag har en fantastisk mamma nu"

FÖLJ BRYNÄS: Häng med i vår liverapportering kring Brynäs matcher och träningar – varje dag.

LÄS MER: Stisse Åberg: Utmärkelsen Fansens värsting får vänta – nu behövs ett stridsrop, Brynäs

Mer läsning

Annons