Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifter: Röglespelare blir Brynäs första nyförvärv

/
  • Jordan Smotherman ska enligt flera olika uppgiftslämnare vara nära ett kontrakt med Brynäs. En spelare som sportchefen Stefan Bengtzén tidigare värvade till Karlskrona under sin säsong där.

Enligt samstämmiga uppgifter till Sporten kommer Brynäs inom kort att presentera sitt första nyförvärv.
Och det är en riktig bjässe som ska vara på väg in i laget.
Rögles amerikanske forward Jordan Smotherman ska vara överens om ett kontrakt med Brynäs.

Annons

Brynäs IF kommer att tappa flera spelare inför nästa säsong. Klubben själv har gått ut med att sex spelare redan nu fått beskedet att deras kontrakt inte förlängs.

Enligt Sportens beräkningar kan det bli ännu fler som försvinner. Utöver de sex som redan fått besked saknar ytterligare sju spelare gällande kontrakt nästa säsong. Två som kan försvinna är nyckelspelarna Anton Rödin och Greg Scott.

LÄS MER: Sex spelare får lämna Brynäs

Nyförvärv måste därför självklart in. Och enligt flera av varandra oberoende källor ska Rögles amerikanske forward Jordan Smotherman, 29, i praktiken vara klar för Brynäs.

Sporten har varit i kontakt med Stefan Bengtzén som varken vill bekräfta eller dementera uppgifterna.

Smotherman kom till Rögle från finska Pelicans mitt under förra säsongen och bidrog starkt till att Ängelholmslaget gick upp i SHL. På 22 matcher, 12 i allsvenskan och 10 kvalmatcher svarade han för 22 poäng, varav 16 mål och sex assist.

Den gångna säsongen, där Rögle hängde kvar men missade slutspelet, blev det 19 poäng (14+5) på samtliga 52 matcher i grundserien.

Smotherman är en stor forward som mäter 191 centimeter och väger cirka 100 kg. När han lämnade Nordamerika och Providence Bruins i AHL inför säsongen 2011/12 spelade han först en säsong i Danmark och därefter ett år i Tingsryd.

Därefter värvades han till Karlskrona till säsongen 2013/14 av Stefan Bengtzén, som då var sportchef där.

Nu tyder alltså det mesta på att 29-åringe Smotherman återigen värvas av Stefan Bengtzén – till Brynäs.

Sporten har varit i kontakt med en person i Brynäs som säger att en värvning snart kommer att presenteras och via andra uppgiftslämnare ska det alltså röra sig om Jordan Smotherman.

Men sportchefen Stefan Bengtzén väljer alltså inte att kommentera det.

LÄS ÄVEN: Var superlöfte – nu måste han lämna Brynäs

LÄS OCKSÅ: KHL-målvakt vill tillbaka till Sverige och utesluter inte Brynäs

Mer läsning

Annons