Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SIF och Sundsvall vill ha Hellström

Sandvikens IF uppvaktar Jonathan Hellström – men den förre GIF-spelaren siktar högre än division 1.

Enligt uppgift är bland annat Gif Sundsvall också intresserat.

– Jag har kommit långt fram i förhandlingarna med en klubb, säger Hellström.

Efter tio år i Gefle IF – de senaste sex i A-laget – blev det ingen ny säsong för Jonathan Hellström. Pelle Olsson meddelade för en månad sedan att man inte hade plats för vänsterbacken alternativt mittfältaren i en bantad trupp.

Nu börjar det hända saker för Hellström, som för det första alltså har blivit kontaktad av Sandvikens IF.

– Jag kan bekräfta att vi har haft kontakt och att de har sagt att de är intresserade, säger Hellström.

– Det är alltid trevligt att bli uppmärksammad och att klubbar vill att man ska spela för dem. Men det har inte hänt så mycket efter det.

Det som ligger SIF i fatet är att klubben spelar i division 1.

– Jag har presterat på en högre nivå, och jag vill hålla mig kvar. Jag vill spela så högt upp som möjligt, men sedan får vi se vilken nivå det blir. Transferfönstret är öppet till april, så jag har inte bråttom, fortsätter Hellström, som säger att det finns intresse från klubbar i superettan och allsvenskan.

Har du fått något kontraktsförslag till och med?

– Ja, det är en klubb där vi kommit långt fram i förhandlingarna, men jag kan inte säga mer nu. Men det är på en högre nivå än division 1.

– Det kan gå fort och det kan ta tid.

Gif Sundsvall, som åkte ur allsvenskan, har redan värvat en annan ung Geflespelare som inte fick förnyat kontrakt, nämligen Eric Larsson.

Enligt uppgifter till Sporten är Hellström också intressant för superettaklubben, men om det har gått så långt som till förhandlingar är oklart.

24-åringen har varit väldigt skadedrabbad de senaste åren, men den senaste säsongen blev det 17 matcher i allsvenskan, varav tio från start.

Besvikelsen över att ha blivit ratad verkar har lagt sig.

– Det är klart, GIF är inte min moderkubb men den klubb jag varit längst i. Så det blir en omställning. Men det kan bli något positivt av det. Det finns inga hard feelings och jag tänker bara försöka se positivt.