Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SIF visade moral och vann lätt

Chansen försvann förra helgen för Sandvikens IF.
Reaktionen på det kom i hemmamatchen mot Nacka – seger med 3–0...
– Det var jäkligt starkt av killarna att orka mobilisera om och visa både glöd och koncentration, sa tränaren Stefan Lundin.

SIF har varit med och tampas om seriesegern i det längsta. Men när förlusten mot Strömsberg så snöpligt trillade in fanns det plötsligt ingenting kvar att spela för. Det är väldigt lätt att luften går ur ett lag då.

Men SIF visade moral och styrka rakt igenom mot Nacka som ju också är ett topplag. Gästerna hade bara en skaplig chans på hela matchen.

– Vi har släppt in fyra mål på de sju senaste matcherna och varit väldigt försvarsstarka. Efter plumpen senast var det otroligt bra att vi kunde studsa tillbaka så snabbt. Det var inget snack om att vi var det bättre laget och det är faktiskt viktigt att avsluta den här säsongen bra för att ta med det vidare in till nästa år, sa Lundin.

Han har kontrakt och kommer att fortsätta leda laget. Det kommer att hända en del kring lagbygget men inte alls så mycket som inför den här säsongen.

– Då bytte vi ju ut 11-12 man. Nu blir det säkert lite mindre omsättning vilket är bra. Den här andraplatsen ska bli bättre nästa år – och då finns det ju bara en placering att sikta på...

SIF ledde med 1–0 i paus sedan Anthony Allison kom fri men osjälviskt spelade in bollen till Omar Guidji som hade ett helt öppet mål att lägga in bollen i. Det tog skyttekungen Allison igen i andra halvlek när han fick göra två egna mål.

– Faktiskt lite fotbollsgodis rakt av. Det var tre väldigt vackra mål vi bjöd på, sa Lundin belåtet.

SIF hade skärpan rakt igenom de 90 minuterna och vann mycket rättvist.

– Laget visade en god karaktär och det var härligt att se. Nu har vi en match kvar den här säsongen och den ska vi också försöka vinna, avslutade SIF-tränaren.