Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sigge och Simon räddade från att drunkna

(Ny version) Valpen Simon och hans hundkompis Sigge ramlade i Jädraån. Christer Herou ryckte ut på den sköra is som var kvar för att rädda dem, men isen brast och alla tre hamnade i det strömma vattnet.

Det var i söndags som Christer Herou var ute och gick med sin egen och sin styvdotters två hundar. Sistnämnda är inte så gamla och plötsligt fick valpen Simon - bara 19 veckor gammal - för sig att han skulle dra i väg. Han rymde och hundkompisen Sigge följde med.
De tog sig ner på Jädraån som rinner en bit bortanför promenadstigen. Men det strömma vattnet var delvis isfritt och båda hundarna ramlade i.
– Jag tänkte att jag inte hade många minuter på mig att rädda dem så jag kröp ut på isen för att få fatt i dem, berättar Järbobon Christer Herou.
Det var då som isen plötsligt brast och Christer hamnade själv i plurret. Och det var på gränsen att han lyckades få fatt i hundarna, lyfta upp dem ur vattnet och sedan själv ta sig upp.
– Till slut fick jag upp ett ben på is som höll, sedan rullade jag in till land.
Rejält nerkyld tog han sig sedan hem. Efteråt fick han en stor bukett med blommor av sin styvdotter som var glad över hans hjältemod. Samtidigt kretsade nu tankarna kring allt som hade kunnat hända.
– Både hundarna och Christer hade kunnat vara borta. Vilken vändning en vanlig hundpromenad hade kunnat få, säger Jenny Lönnborg.
Men hon är ändå enormt tacksam över att Christer Herou agerade.
– Folk som får höra om det här tycker väl att han var vanvettig som riskerade sitt eget liv för hundarna, men jag tycker det var stort gjort.