Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Simning: Medaljregn över gästrikesimmare i Höstsimiadens distriktsfinal

De fyra simklubbarna från Gästrikland ställde i lördags upp med sina yngre simmare (12 år och yngre) i Distriktsfinalen i Höstsimiaden som hölls i Aquarena Hällåsen, Söderhamn.

För motståndet stod föreningar från Hälsingland, Dalarna och Norduppland inklusive Upsala Simsällskap som återigen kom med den allra största truppen simmare!

Det var också Upsala Simsällskap som tog de flesta av medaljplaceringarna under tävlingsdagen som bestod av såväl individuella grenar i samtliga simsätt (och olika distanser för olika åldersklasser), medley samt spännande lagkapper i både frisim och medley.

Harnäs Skutskär Simsällskap hade den största truppen från Gästrikland och var också den förening, som efter Upsala, tog flest medaljplatser av alla föreningar under tävlingsdagen.

Sammanlagt simmade gästrikeklubbarna hem 30 individuella pallplatser samt 9 placeringar i lagkapperna trots den hårda konkurrensen, varav HSS stod för 25 respektive 7 och Gävle Simsällskap för de resterande. Tre simmare stod på prispallen i samtliga grenar de ställde upp i. Hugo Swanson, Gävle Simsällskap, tog fyra segrar i klassen Pojkar 12 år, Astrid Lönn, Harnäs Skutskär Simsällskap vann samtliga fem distanserna för Flickor 10 år och Aston Horn, samma förening, fick ta emot medaljer i sina fyra grenar i Pojkar 11 år.  

Utöver dessa simmare var det alltså många andra som reste från Söderhamn med en medalj runt halsen och många av simmarna gjorde fina personliga rekord och testade nya distanser.

Det stora deltagarantalet visar tydligt att simning är en växande idrott bland barn och unga och att väletablerade föreningar som Upsala Simsällskap, med goda träningsmöjligheter året runt, fortsätter att vara den dominerande föreningen i distriktet.

Kommande helg väntas riksfinalerna i SUM-SIM för kvalade simmare i klasserna 13 år och äldre tävlar. I finalerna som hålls i Eriksdalsbadet finns simmare från såväl Sandvikens Sim- och Hoppklubb och Gävle Simsällskap representerade. Vill man titta på simning lite mer på hemmaplan välkomnas också publik till den mer lokala tävlingen Hofors Cup under söndagen. Efter helgen tar simmarna tävlingsuppehåll över jul och nyår och laddar för nya utmaningar under 2019.

Sara Horn/Läsartext

 

 

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel