Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gästrikarna öppnade med silver och guld

/

Det blev en flygande start för gästrikesimmarna på SM veckan i Sundsvall. Erik Forsström tog USM-silver i öppet vatten.
Veteranen Margareta Rainer tog guld i Masterklassen.

Annons

Först ut var Erik Forsström i äldsta USM klassen pojkar 16-17 år och i samma start var också Margareta Rainer Mastersimmare från Gävle SS som tävlar i flickor 65-69 år. Båda dessa klasser gick över 2500 meter i Selångersån i centrala Sundsvall. Att Margareta, med meriter från EM och VM, skulle vinna sin klass var ingen sensation. Margareta har under många år varit i en egen klass på länge frisim sträckor för Mastersimmare bland de äldre flickorna. Här i Sundsvall kom Margareta i mål på en tid 44.14,91 som gav en guldmedalj.

Att Erik Forsström var i god form visade han förra helgen på USM i bassäng med en 15.e plats på 800 fritt. Här i Sundsvall var det öppet vatten och 2500 meter. Erik har inte simmat så många öppet vatten lopp och detta var hans årsdebut i våtdräkt. Erik låg med högt uppe från start och när simmarna gick in på sista slinga gick han loss från klungan. Dock hade Jesper Böhn från S02 Göteborg redan ryckt ifrån de övriga och honom hann Erik inte ikapp. Erik var i mål som klar tvåa med tiden 31.21,99. Erik som slagit igenom på riktigt denna vår ska simma 800 fritt senare denna vecka.

För juniorerna och seniorerna var distansen 5000 meter och där kom Oskar Wåhlander in som 9:a i juniorklassen på 1:11: 51, 49. Gävle SS Patrik Florén var med i seniorklassen och han slutade på en 16:e plats hans tid var 1: 14:29,52.

Under första dagen av SM-simningen i bassäng slutade Sarah Wallin på en 23:e plats på 200 m bröstsim med tiden 2.47.56.

Mer läsning

Annons