Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Simon Ridell har fel" – Strömvallen lever mer än nånsin, skriver Tomas Attorps

Strömvallen lever, där spelas massor av fotboll, skriver debattören Tomas Attorps i en replik till Simon Ridells krönika i lördags. Och det var inte "Not in my backyard" som gjorde att Gefle IF fick flytta.

Vi är många som – i likhet med Simon Ridell i AB 12/6 – sörjer över att allsvensk fotboll inte längre spelas på Strömvallen, den klassiska arenan där Gunder Hägg en gång sprang. Det var fest och gamman då stora fotbollsklubbar som Djurgården och Malmö FF gästade vår stad.

Ridell menar att det var gänget ”Not in my backyard” som tvingade Gefle IF upp till en betongkoloss på Sätrahöjden för att skydda den kulturhistoriska miljön. Men det är en felaktig historieskrivning. Anledningen till flytten var istället att Svenska Fotbollförbundet skärpt sina krav på arenor och att planer på upprustning och ombyggnad av Strömvallen skrinlagts.

Anledningen till flytten var istället att Svenska Fotbollförbundet skärpt sina krav på arenor och att planer på upprustning och ombyggnad av Strömvallen skrinlagts.

Kulturmiljön runt Strömvallen är död nu, skriver Ridell. Uttalande kan ge intryck av att det inte pågår någon verksamhet där längre. I själva verket spelas det mer fotboll på arenan än på ”den gamla goda tiden”. På initiativ av Örjan Ohlström används Strömvallen intensivt för ungdomsfotboll. Lägg härtill att nyanlagda padelbanor nyttjas flitigt. Från att ha varit en arena för elitidrott har Strömvallen blivit en tummelplats för det uppväxande släktet.

Tomas Attorps

fd lagman

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel